Hvilket Tidspunkt å Starte Arbeidsdagen

Innholdsfortegnelse:

Hvilket Tidspunkt å Starte Arbeidsdagen
Hvilket Tidspunkt å Starte Arbeidsdagen

Video: Hvilket Tidspunkt å Starte Arbeidsdagen

Video: Hvilket Tidspunkt å Starte Arbeidsdagen
Video: Gjør det aldri på søndag, ellers mister du inntekten din. 2024, Kan
Anonim

Mye avhenger av begynnelsen på arbeidsdagen. Det er i de første arbeidstidene at hjernen er på topp med aktivitet, så begynner effektiviteten å synke. Derfor er det veldig viktig å velge riktig tidspunkt for å starte arbeidet.

Hvilket tidspunkt å starte arbeidsdagen
Hvilket tidspunkt å starte arbeidsdagen

Bruksanvisning

Trinn 1

I følge mange bøker om personlig effektivitet er den beste tiden å komme i gang tidlig på morgenen. For eksempel står Steve Pavlina, en kjent egenutvikler, opp hver dag klokka fem om morgenen og har tid til å takle alle ærendene før lunsjtid. Steven Covey, Robin Sharma, David Allen og andre hevder nesten det samme.

Steg 2

Imidlertid kan det ikke være noe eksakt svar på dette spørsmålet, siden hver person er individuell. Noen foretrekker å jobbe om kvelden, andre om morgenen. Det er best å fokusere på egen trivsel og opplevelse. Hvis du vet at viljestyrken og arbeidslysten vil være maksimalt klokka fem om morgenen, er det verdt å ta denne informasjonen i bruk.

Trinn 3

Du kan også analysere dine egne biorytmer. Det er mange applikasjoner på Internett som kan hjelpe deg med å bestemme oppturer og nedturer i ulike områder av livet. Hvis du ikke stoler på dem, er det bare å analysere dine daglige aktiviteter. Se når du fullfører flest oppgaver og når du gjør minst.

Trinn 4

Den enkleste måten å anvende disse retningslinjene på er når du arbeider hjemmefra. Du setter timeplanen selv, slik at du kan jobbe i et behagelig miljø. Det er best å eksperimentere og prøve å jobbe i 2-3 uker om morgenen, og deretter like mye om kvelden. Skriv ned resultatene og trekk konklusjoner.

Trinn 5

Hvis du jobber utelukkende på kontoret, kan du ty til forretningsplanlegging. Hvis du for eksempel på begynnelsen av en arbeidsdag er tydelig dårligere i effektivitet, så utfør noen små, ubetydelige oppgaver. Når du kommer nærmere toppen, begynner du å gjøre flere og mer utfordrende oppgaver.

Trinn 6

Snakk med ledelsen. Du kan få komme senere eller tidligere, forutsatt at du jobber alle foreskrevne timer. Hvis du for eksempel jobber veldig bra om natten, så ta noe av jobben hjem, og kutt ned på arbeidsaktivitetene i løpet av hovedtiden.

Trinn 7

Husk at den nye tiden kan virke ineffektiv for deg bare fordi du ikke er vant til den. I utgangspunktet kan du trene perfekt når som helst på dagen hvis du skaper en vane. Det er ikke for ingenting at mange i barndommen ble lært å utgjøre en daglig rutine. Når kroppen utfører den samme aktiviteten i flere dager samtidig, blir den vant til det over tid og optimaliserer arbeidet. Derfor kan til og med din nåværende starttid være den beste.

Anbefalt: