Hvilke Spørsmål Blir Innkalt Til Voldgiftsretten

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Spørsmål Blir Innkalt Til Voldgiftsretten
Hvilke Spørsmål Blir Innkalt Til Voldgiftsretten

Video: Hvilke Spørsmål Blir Innkalt Til Voldgiftsretten

Video: Hvilke Spørsmål Blir Innkalt Til Voldgiftsretten
Video: Arbitral tribunal | ADR | appointment | qualification | grounds of challenge 2024, April
Anonim

Representanter for organisasjoner og individuelle gründere blir hovedsakelig innkalt til voldgiftsretten om spørsmål direkte knyttet til deres forretningsaktiviteter. I tillegg løses tvister mellom selskaper og myndigheter og noen andre spørsmål i systemet for disse domstolene.

Hvilke spørsmål blir innkalt til voltsretten
Hvilke spørsmål blir innkalt til voltsretten

Systemet med voldgiftsdomstoler fungerer vellykket parallelt med domstolene med generell jurisdiksjon, mens de har en klart definert kompetanse. Utvalget av spørsmål som de blir innkalt til voldgiftsretten for, er angitt i kapittel 4 i Den russiske føderasjonens voldgiftsprosedyrekode. Generelle regelen fastsetter at voldgiftsdomstoler løser tvister knyttet til deltakelse av organisasjoner som har status som en egen juridisk enhet, individuelle entreprenører. I dette tilfellet må gjenstanden for tvisten komme direkte fra kommersielle aktiviteter til disse personene. I noen tilfeller kan representanter for statlige organer, vanlige borgere, innkalles til domstolen, som er spesielt angitt i det nevnte kapitlet, når de vurderer de utpekte tvister.

Forholdet til offentlige etater

I tillegg til økonomiske tvister mellom selskaper, gründere, vurderes saker som oppstår fra offentlige rettsforhold i systemet for voldgiftsdomstoler. Denne kategorien inkluderer tvister knyttet til ugyldiggjøring av regelverk, lovhåndhevelse, avgjørelser, handlinger fra tjenestemenn. I tillegg løser disse domstolene visse administrative saker, de anker avgjørelser fra andre organer som bringer selskaper og gründere til administrativt ansvar. Tvister mellom gründere og skattemyndigheter henvises også ved lov til voldgiftsdomstolenes kompetanse.

Andre kategorier av saker behandlet av voldgiftsretten

I tillegg til økonomiske og offentlige tvister i systemet for voldgiftsdomstoler, vurderes saker, hvis formål er å anerkjenne visse fakta innen gründeraktivitet, avgjørelser som tas i systemet for voldgiftsdomstoler utfordres. Det er også kompetansen til disse rettsinstansene at spesielle spørsmål knyttet til forretningsenheters insolvens, beskyttelse av intellektuelle rettigheter og beskyttelse av gründere til forretningsmenn tilskrives. For å løse ulike tvistekategorier i enhver voldgiftsrett opprettes paneler som inkluderer dommere som spesialiserer seg på spesifikke spørsmål. Denne inndelingen gjør det mulig å sikre høy kvalitet, rask rettssak, et minimum antall senere avlyste avgjørelser. De kan innkalles til voldgiftsretten som saksøker, tiltalte eller tredjepart.

Anbefalt: