Hvilke Spørsmål Blir Stilt I Intervjuet

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Spørsmål Blir Stilt I Intervjuet
Hvilke Spørsmål Blir Stilt I Intervjuet

Video: Hvilke Spørsmål Blir Stilt I Intervjuet

Video: Hvilke Spørsmål Blir Stilt I Intervjuet
Video: 20 // 13 jobbintervju-spørsmål du bør forberede deg til 2024, April
Anonim

For å bestå et intervju må søkeren være klar for en rekke, til og med rare spørsmål fra en potensiell arbeidsgiver. Svar på noen av dem kan og bør forberedes på forhånd, mens kandidaten skal svare på andre, må han vise sin dyktighet i improvisasjon.

Hvilke spørsmål blir stilt i intervjuet
Hvilke spørsmål blir stilt i intervjuet

De vanligste intervjuspørsmålene er knyttet til søkerens utdannelse og faglige ferdigheter, grunner til å slutte i forrige jobb, forventet lønn, fordeler for selskapet ved ansettelse av en kandidat, livsplaner og mål for de kommende årene.

Svarene på disse spørsmålene skal ikke være formelle, prøv å forberede korte og konsise svar på dem uten å kaste bort ord som viser styrkene dine.

Tenk fremover om svarene på disse spørsmålene:

- Hva kan du fortelle om deg selv?

- Hva tiltrukket deg av denne ledige stillingen?

- Hvordan er du bedre enn andre kandidater til denne stillingen?

- Hvordan ser du livet ditt om et år

Ikke-standardiserte spørsmål

Noen ganger stiller rekrutterere rare, kanskje til og med morsomme, spørsmål under intervjuene. Med deres hjelp bestemmer rekrutteringsspesialister kandidatens logiske tenkeevne, oppmerksomhet og fantasi.

Hvordan vil du svare på spørsmålet: hvor mange dørhåndtak er det på selskapets kontor? Bare slå på logikken! Riktig svar: dobbelt så mange dører. Hvorfor spiser ikke isbjørner pingviner? Noen bor i Arktis, andre i Antarktis.

Men noen ikke-vanlige spørsmål kan ganske enkelt ikke besvares riktig.

- Hvordan flytte et fjell?

- Tenk deg at du er tusen ganger mindre i størrelse, og du blir sugd inn av en støvsuger. Hvordan kommer du ut av det?

- Vurder din utilstrekkelighet på en ti-punkts skala.

Ved hjelp av svarene dine ønsker HR-lederen å vurdere kreativitet og evnen til å være kreativ i å løse problemer, og noen ganger er det slik stresstoleranse blir testet.

Projektive spørsmål

HR-sjefer vet at ofte søkere som ønsker å få jobb, kommer til et intervju med allerede utarbeidede "riktige" svar på typiske spørsmål. Derfor ber erfarne rekrutterere kandidaten ikke bare om å fortelle om seg selv, men også om å forklare motivasjonen til mennesker generelt eller en eller annen fiktiv karakter. Disse kalles prosjektive spørsmål.

- Hva tiltrekker folk mest til arbeidet til en programmerer?

- Hva forårsaker konflikter i laget?

- Hvorfor stjeler noen?

Mennesker, som svarer på disse spørsmålene, overfører ubevisst sin egen erfaring og dommer om livet til andre. Dermed hjelper prosjektive spørsmål rekruttereren med å vurdere søkerens motivasjon, konflikt, holdning og stjeleevne. Det er umulig å forberede seg på forhånd for slike spørsmål, så prøv å bare være deg selv når du svarer på dem.

Anbefalt: