Hvordan Skrive En Søknad Om Regress

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Søknad Om Regress
Hvordan Skrive En Søknad Om Regress

Video: Hvordan Skrive En Søknad Om Regress

Video: Hvordan Skrive En Søknad Om Regress
Video: Skriv en god jobbsøknad 2024, Kan
Anonim

En erklæring om krav om erstatning ved erstatning er utarbeidet i samsvar med de generelle reglene som er fastsatt i lov om sivil prosess. Enkelte funksjoner er bare tilgjengelige når du angir de faktiske omstendighetene i saken og den juridiske begrunnelsen for påstandene.

Hvordan skrive en søknad om regress
Hvordan skrive en søknad om regress

Saker der en interessert person kan gå til retten med et regresskrav er registrert i artikkel 1081 i borgerloven i Russland. For eksempel har en arbeidsgiver en lignende rett, som det tidligere ble samlet inn penger fra for skade forårsaket av arbeidstakeren under utførelsen av sine arbeidsoppgaver. Arbeidsgiveren betaler disse pengene, men kan senere få tilbake det samme beløpet fra den ansatte i regress. Å utarbeide en erklæring om erstatningskrav ved regress skiller seg ikke i vesentlige trekk fra andre krav, den utføres i henhold til de generelle reglene for sivil prosess.

Hva skal angis i påstanden?

I påstanden skal saksøkeren angi domstolens navn, angi det fulle navnet eller navnet på saksøkeren og tiltalte, registrere adressene til bostedet eller stedet for hver av dem. Du bør også konsekvent oppgi omstendighetene som saksøkerens krav er basert på, gi en spesifikk forskriftsmessig begrunnelse for det påståtte kravet.

Når det gjelder et regresskrav, fungerer bestemmelsene i kapittel 59 i den sivile koden for Den russiske føderasjon som et normativt grunnlag (spesifikke artikler velges avhengig av omstendighetene i saken). Når du redegjør for de faktiske omstendighetene, er det nødvendig å beskrive selve hendelsen, der skaden ble forårsaket, indikere gjenoppretting av det tilsvarende beløpet fra saksøker til offeret, samt den regressive naturen til dette kravet. Påstanden avsluttes med en liste over dokumenter som bekrefter gyldigheten av saksøkerens krav.

Hva skal legges til påstanden?

I tillegg til de generelle kravene til vedlagte dokumenter som er angitt i Den russiske føderasjonskodeksen, skal alle bevis som beskriver den første hendelsen, samles inn ved innlevering av regresskrav. I tillegg må saksøker legge ved rettsavgjørelsen på grunnlag av hvilket tilsvarende beløp ble gjenopprettet fra ham, bekreftelse på den faktiske betalingen eller overføringen.

Så hvis en arbeidstaker forårsaket skade under kjøring, og skaden ble gjenopprettet fra arbeidsgiveren, gjelder sistnevnte for arbeidstakeren med regresskrav og legger til kravet alle dokumenter som bekrefter eksistensen av en ulykkeshendelse, mengden skade som er forårsaket, og det faktum at denne skaden ble samlet inn fra arbeidsgiveren av offeret. I tillegg vil det være nødvendig å bevise at den skyldige ansatte utførte arbeidsoppgaver på tidspunktet for skade. De fleste av dokumentene som er nødvendige i et regresskrav er allerede i besittelse av saksøker, som deltok i behandlingen av den forrige saken som tiltalte (mot den skadde).

Anbefalt: