Hvilken Kompensasjon Skyldes For "skadelig" Arbeid

Innholdsfortegnelse:

Hvilken Kompensasjon Skyldes For "skadelig" Arbeid
Hvilken Kompensasjon Skyldes For "skadelig" Arbeid

Video: Hvilken Kompensasjon Skyldes For "skadelig" Arbeid

Video: Hvilken Kompensasjon Skyldes For
Video: Vlad and Nikita staged a chocolate challenge | harmful sweets story 2024, Kan
Anonim

Helseskadelige arbeidsforhold er de arbeidsforholdene som kan medføre helseskadelig for den ansatte. I samsvar med arbeidslovgivningen i Den russiske føderasjonen har en person som arbeider under slike forhold rett til en viss kompensasjon.

Hvilken kompensasjon som skyldes
Hvilken kompensasjon som skyldes

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst har en ansatt som utfører sin arbeidsaktivitet under farlige forhold krav på kontant tillegg. De settes utover normal lønn og lønnssatsene for arbeid under normale forhold. Mengden av slike tilleggsbetalinger er angitt i arbeidsavtalen og blir diskutert på forhånd av arbeidstakeren og arbeidsgiveren. I tillegg til disse tilleggsutbetalingene har arbeidstakeren krav på noe kompensasjon. Som Art. 219 i den russiske føderasjonens arbeidskode, er erstatningsbeløpet godkjent av regjeringen.

Steg 2

I samsvar med art. 164 i den russiske føderasjonens arbeidskode, er det vanlig å referere til kompensasjoner som kontantbetalinger, som er ment å erstatte arbeidstakeren de kostnadene som er forbundet med utførelsen av hans arbeidsoppgaver som er fastsatt i gjeldende lovgivning.

Trinn 3

Det er flere typer kompensasjon som skyldes at en ansatt utfører sine oppgaver under farlige arbeidsforhold. Disse inkluderer økte lønn (artikkel 147 i den russiske føderasjonens arbeidskode), årlig tilleggspermisjon med passende lønn (artikkel 117 i arbeidskoden i Den russiske føderasjonen), redusert arbeidstid (artikkel 92 i den russiske føderasjonens arbeidskode).

Trinn 4

I henhold til dekretet fra den russiske føderasjonens regjering av 20. november 2008 nr. 870, gir den reduserte varigheten av arbeidstiden en arbeidstaker til å utføre sine arbeidsoppgaver ikke mer enn 36 timer i uken. Tilleggsbetalt årlig permisjon må være minst 7 kalenderdager, og godtgjørelsen til en slik ansatt må økes med minst 4% av lønnen (tariff) som er fastsatt for å utføre ulike typer arbeid under normale arbeidsforhold.

Trinn 5

I tillegg, hvis en ansatt utfører sine oppgaver under arbeidsforhold som kan skade helsa hans, har han rett til tilleggsmat (bedrifter gir ofte sine ansatte melk eller andre lignende produkter), etter avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver kan disse produktene erstattes av en økonomisk kompensasjon som tilsvarer verdien av disse produktene.

Trinn 6

Også er arbeidsgiveren forpliktet til å gi en arbeidstaker som utfører sitt arbeid under skadelige eller farlige arbeidsforhold, spesielt personlig verneutstyr.

Anbefalt: