Hvor Lang Erfaring Med Skadelig Arbeid Gir Rett Til å Søke Pensjon

Innholdsfortegnelse:

Hvor Lang Erfaring Med Skadelig Arbeid Gir Rett Til å Søke Pensjon
Hvor Lang Erfaring Med Skadelig Arbeid Gir Rett Til å Søke Pensjon

Video: Hvor Lang Erfaring Med Skadelig Arbeid Gir Rett Til å Søke Pensjon

Video: Hvor Lang Erfaring Med Skadelig Arbeid Gir Rett Til å Søke Pensjon
Video: Я буду ебать 2024, April
Anonim

Lovgivningen i Den russiske føderasjonen gir muligheten for å tildele pensjonsytelser når de når en viss alder (mannlige og kvinnelige aldre må være henholdsvis 60 og 55 år), samt at den blir tidlig ansatt på grunn av spesielle arbeidsforhold. For registrering av pensjonsavsetning kreves arbeidserfaring med skadelige arbeidsfaktorer fra fem år.

Hvor lang erfaring med skadelig arbeid gir rett til å søke om pensjon
Hvor lang erfaring med skadelig arbeid gir rett til å søke om pensjon

Vilkår for registrering av førtidspensjon

1. Grunnlaget for tidlig registrering av pensjon er tilstedeværelsen av en spesiell arbeidserfaring. Denne tjenestetiden skiller seg fra den generelle tjenestelengden ved at den bestemmes av arbeidstiden i områder som er ugunstige for å bo eller arbeide med spesielle arbeidsforhold, etablert ved spesielle lister over arbeid, for eksempel skadelig arbeid. Disse listene inneholder en liste over produksjonsområder, spesialiteter og stillinger som gir rett til førtidspensjon (heretter kalt listene).

2. Det må være en forsikringsperiode eller den totale varigheten av alle arbeidsperioder der forsikringsbidrag ble trukket til pensjonskassen.

3. Pensjonstilbud med redusert aldersregistrering av pensjon skal tildeles personer som jobber permanent en hel arbeidsdag, hvis arbeidsforhold er knyttet til listen over relevante jobber med spesielle arbeidsfaktorer.

Når du søker om førtidspensjon, er det tilrådelig å konsultere spesialister om muligheten for å inkludere tjenesteperioder i hæren og motta primær yrkesfaglig utdanning i tjenestetiden.

For alle som utførte arbeid som er klassifisert som farlig av lovgivningen i vår stat, ble følgende rett til tidlig registrering av pensjon etablert: for den mannlige befolkningen skulle spesiell arbeidserfaring være 10 år med tjue års forsikringserfaring, for kvinnelig befolkning - 7,5 år med femten års forsikringserfaring.

I tilfelle halvparten av den spesielle arbeidserfaringen er utarbeidet, kan det også utstedes pensjonsytelse, men allerede fra en senere alder.

For eksempel har en kvinne som arbeider som radiolog en spesiell arbeidserfaring på 7,5 år, og hun kan søke om pensjon ved fylte 45 år, og i tilfelle en fireårig spesiell arbeidserfaring, kan hun utstede pensjonstillegg på 51, forutsatt at den totale opplevelsen vil være minst 15 år.

Hvordan bekrefte en spesiell arbeidserfaring

Spesiell erfaring bekreftes nødvendigvis av dokumenter utstedt av foretak på foreskrevet måte. Avklaringssertifikatet inneholder detaljert nødvendig informasjon om de karakteristiske faktorene og arbeidsforholdene, lenker til arkivdokumenter som bekrefter tiden for den angitte typen aktivitet. Du må også vite at de spesielle faktorene i arbeidet, der muligheten for tidlig registrering gis, ikke kan bekreftes av vitnesbyrd, bekreftelse skal bare være dokumentarisk.

Anbefalt: