Hvorfor Resirkulering Er Skadelig

Hvorfor Resirkulering Er Skadelig
Hvorfor Resirkulering Er Skadelig

Video: Hvorfor Resirkulering Er Skadelig

Video: Hvorfor Resirkulering Er Skadelig
Video: Derfor er resirkulering viktig 2024, April
Anonim

Hvordan unngå fellen med kronisk overarbeid under påvirkning av omstendigheter. Hvorfor er det dårlig for karrieren og helsen din, og hvordan du skal takle det.

Hvorfor resirkulering er skadelig
Hvorfor resirkulering er skadelig

Fungerer mer enn tid. Det ser ut til at vi ved å "bli litt" på arbeidsplassen vil gjøre mye mer. Dette kan føre til kronisk overbelastning, og jo lenger de varer, jo vanskeligere er det å håndtere.

Hvordan kan du begynne å resirkulere ofte? Det er mange alternativer. For eksempel har du fått en ny jobb, og du trenger litt tid til å venne deg til og gå inn i arbeidsrytmen. Eller det nåværende prosjektet må fullføres i tide, og det ser ut til at du ikke kan klare deg uten ekstra arbeidstid. Eller kanskje du ble forfremmet eller overført til en annen stilling, og du må finne tid til nye ansvarsområder. Selv om du kanskje bare liker jobben din, og det er alltid hyggelig å jobbe lenger.

Uansett hvordan det skjer, er langvarig behandling ikke veldig produktiv og til og med skadelig. De første dagene vil kroppen og psyken bruke en sikkerhetsmargin, og du vil virkelig gjøre litt mer. Men snart vil effektiviteten din synke fra mangel på hvile, og du vil være i stand til å gjøre enda mindre per dag enn i en normalisert arbeidsdag. Men det er ganske vanskelig å legge merke til det selv. Du kan til og med begynne å tenke at du er en "stakhanovitt" og jobber hardest. Men til slutt vil lav effektivitet bare forverre situasjonen, og det vil være enda flere grunner til å bli sent på jobben. Sjefene reagerer vanligvis normalt på overarbeid, og du bør ikke forvente å bli sendt hjem for å hvile. Selvfølgelig vil overarbeid påvirke alle områder av livet ditt. Stemningen og vitaliteten vil avta. Det kan oppstå konflikter med kolleger og overordnede.

For å unngå denne fellen, må du nøye overvåke effektiviteten din. Jo roligere du går, jo lenger kommer du. Forstå at arbeid ikke er en sprint, men en maraton. Og hvis du bruker all krefter i løpet av et par uker, kan du i løpet av de neste månedene før ferien redusere effektiviteten din. Forlat jobben samtidig. Dette vil hjelpe deg til å være virkelig effektiv om dagen og få mer gjort på den tildelte tiden. Kos deg med arbeidet ditt, og vet når du skal stoppe. Tenk på oppgavene som er fullført og tiden du har brukt. Begynn å bruke teknikker for tidsstyring. Forklar til dine kolleger og sjefer hvorfor du ikke vil overarbeide deg.

Samtidig må du forstå at det ikke er noen regler uten unntak. Og hvis det skjer noe veldig presserende, vil du ha krefter til å jobbe hardt en gang i året (eller i løpet av prosjektet), med reell fordel.

Anbefalt: