Hva Som Anses Som Skadelig

Innholdsfortegnelse:

Hva Som Anses Som Skadelig
Hva Som Anses Som Skadelig

Video: Hva Som Anses Som Skadelig

Video: Hva Som Anses Som Skadelig
Video: Эти искусственные цветы категорически нельзя держать в доме, куда их поставить, чтобы не было беды 2024, Kan
Anonim

Forholdene der folk må jobbe varierer. De kan deles inn i optimale (trygge), tillatte, skadelige og farlige. En produksjonsfaktor anses å være skadelig hvis den kan forårsake en ansattes sykdom.

Hva som anses som skadelig
Hva som anses som skadelig

Bruksanvisning

Trinn 1

Skadelige faktorer er av flere typer:

• fysisk (støy, belysning, stråling, vibrasjon, støv, belysning);

• kjemisk (forskjellige giftstoffer, syrer);

• biologisk (temperatur, luftfuktighet, høy konsentrasjon av patogene mikroorganismer, skadelige bakterier, sporer);

• psykofysisk (fysisk alvorlighetsgrad av arbeidskraft, mental og følelsesmessig stress).

Steg 2

Den russiske føderasjonens arbeidskode inneholder en liste over yrker med en skadelig faktor, hvis representanter loven garanterer ulike fordeler og kompensasjoner. En av de mest skadelige er arbeidet med en gruvearbeider, som kombinerer flere helsefarlige faktorer. Mangel på oksygen, sterk konsentrasjon av karbondioksid og kullstøv har en skadelig effekt på lungene og bronkiene, noe som provoserer forskjellige sykdommer i luftveiene og det kardiovaskulære systemet. I tillegg påvirker høye støynivåer minearbeidernes hørsel og nervesystem negativt.

Trinn 3

Sjåførens arbeid er også ekstremt utrygt. I tillegg til den høye sannsynligheten for ulykker og stressende situasjoner, er erfarne bilister utsatt for et stort antall kroniske sykdommer - osteokondrose, isjias, hodepine, høyt blodtrykk, hemoroider, prostatitt osv. Dessuten kan man ikke annet enn å ta hensyn til skaden forårsaket av førerens kropp ved konstant innånding av giftige eksosgasser.

Trinn 4

Det er sant at arbeidet til en lærer, som har mange yrkessykdommer, også betraktes som skadelig. Blant dem er sykdommer i hjerte- og nervesystemet, sykdommer i halsen, syn og fordøyelse. I tillegg lærer lærere ofte av ryggproblemer og åreknuter.

Trinn 5

Frisører, som også tilbringer arbeidsdagen i stående stilling, har lignende ryggproblemer og åreknuter av ulik alvorlighetsgrad. Men dette arbeidet er fulle av andre farer. Spesielt risikoen for bronkialastma, og alt fordi, ved å forkorte håret, vil frisøren absolutt inhalere sine små partikler. Allergier er heller ikke uvanlige blant frisørarbeidere på grunn av konstant kontakt med hårbehandlinger, farging og stylingprodukter, som ofte er veldig giftige.

Trinn 6

Trygge arbeidsforhold for kontorarbeidere er bare slike ved første øyekast. Datamaskiner og klimaanlegg, inaktivitet og snacks, stress og mental belastning - alt dette kan kalles skadelige faktorer som forårsaker betydelig helseskade.

Anbefalt: