Hvordan Skille Aksjer I Felleseie

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skille Aksjer I Felleseie
Hvordan Skille Aksjer I Felleseie

Video: Hvordan Skille Aksjer I Felleseie

Video: Hvordan Skille Aksjer I Felleseie
Video: Hvordan du kan håndtere skilsmisseoppgjøret 2024, April
Anonim

Når flere personer eier den samme eiendommen, er ting, slik eiendom, ting felles for disse personene. Loven skiller mellom to former for felleseie: felleseie, uten tildeling av aksjer og delt eierskap. Som hovedregel er eierskap til eiendom delt, dersom muligheten for felles sameie ikke er lovfestet. Og likevel, tilfeller når det er regimet med felleseie som opererer i forhold til eiendom, er ting veldig vanlig: dette er ektefellene, ervervet i fellesskap og privatiserte leiligheter (i begynnelsen var privatisering tillatt uten å bestemme aksjer), samt eiendommen til bondeøkonomien.

Hvordan skille aksjer i felleseie
Hvordan skille aksjer i felleseie

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du tildeler en andel fra felleseiendommen, er det nødvendig å overføre eiendommen til modus for delt eierskap. Ektefeller kan gjøre dette, for eksempel ved å inngå en førtidig avtale. Og i henhold til den generelle regelen i artikkel 244 i den sivile koden for Den russiske føderasjon (den sivile koden for Den russiske føderasjon), blir overgangen fra regimet med felleseie til regimet med delt eierskap utført etter samtykke fra alle sameiere, eller ved en rettsavgjørelse, på grunnlag av et krav oppgitt av en eller flere sameiere.

Steg 2

Separasjonen av en andel fra et felles felleseie skjer som hovedregel etter samtykke fra alle sameiere (Artikkel 252 i den sivile koden i Den russiske føderasjonen). I noen tilfeller er tildeling av en andel mulig in natura, for eksempel i et privat hus kan du lage en egen inngang og bare bruke en del av huset. I andre tilfeller er tildeling av en naturalie umulig, derfor kan andelen av den tildelte eieren innløses av en eller flere av de gjenværende sameierne.

Trinn 3

Hvis det ikke oppnås noen avtale, kan noen av deltakerne i felleseiet søke domstolen med krav om tildeling av sin andel (artikkel 252 i den russiske sivilrettslige koden). Her vil også delbarheten eller udelbarheten av et objekt i naturen ha betydning. Det bør tas i betraktning at aksjer i felles eiendomsrett er abstrakte aksjer, ikke for eksempel knyttet til et bestemt rom eller en del av et hus, hvis vi fortsetter eksemplet med et privat hus, derfor når vi deler et hus i natura, størrelsen på en slik ideell andel faller kanskje ikke sammen med den virkelige andelen som kan velges. La oss si at andelen i eierskap er 50%, og at rommet og korridoren, som virkelig kan tildeles en egen inngang, utgjør bare 40% av huset. I slike tilfeller, for å kompensere for uforholdsmessigheten av den faktisk tildelte andelen av personens andel i eiendomsretten, får eieren en pengebetaling fra de andre (andre) eierne, hvis andel av fast eiendom har økt på grunn av en slik Eieren. Disproportjonen kan elimineres ikke bare ved monetære, men også ved annen kompensasjon, for eksempel ved å tildele den vanskeligstilte eieren av et skur eller annet uthus i huset.

Trinn 4

Hvis det er umulig å tildele en in natura, har en deltaker i delt eierskap rett til å kreve at andre deltakere betaler verdien av sin andel. På den annen side, hvis andelen til en deltaker er ubetydelig og han ikke har en vesentlig interesse i bruken av felleseiendommen, kan retten forplikte andre deltakere i felleseiendommen til å betale erstatning til en slik deltaker selv i fravær av hans samtykke. Fra det øyeblikket han mottok kompensasjon for sin andel i felleseiendommen, mister personen retten til andel i felleseiendommen.

Anbefalt: