Hvordan Komponere Et Bilde Av En Arbeidsdag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Komponere Et Bilde Av En Arbeidsdag
Hvordan Komponere Et Bilde Av En Arbeidsdag

Video: Hvordan Komponere Et Bilde Av En Arbeidsdag

Video: Hvordan Komponere Et Bilde Av En Arbeidsdag
Video: Hvordan kan din klasse arbejde med konstruktiv journalistik? 2024, Kan
Anonim

Et fotografi av en arbeidsdag er en av observasjonsmetodene som lar deg identifisere prosessene som oppstår i løpet av arbeidsdagen, måle dem og optimalisere dem basert på innhentede data. Det er også et unikt og effektivt tidsstyringsverktøy. Det er ikke vanskelig å komponere det, et fotokort av arbeidsdagen kan hjelpe til med dette.

Hvordan komponere et bilde av en arbeidsdag
Hvordan komponere et bilde av en arbeidsdag

Nødvendig

Tomt kort "Foto av arbeidsdagen"

Bruksanvisning

Trinn 1

Gjør deg kjent med arbeidsflyten og arbeidsplassen. Forbered et arbeidsdagskort (observasjonsark). Angi kostnadene for arbeidstid med samme navn med indekser (koder) - dette er pauser, vedlikehold av arbeidsplassen, grunnleggende og ofte gjentatte operasjoner, etc. Skriv ned generell informasjon om arbeidsplassen: om arbeidstid, om utstyr som brukes. Det er også nødvendig å advare personell om diagnostikken som utføres. Hvis personellet vil gjøre selvobservasjon, bør de grunnleggende operasjonene utformes slik at ansatte ikke oppfinner lange navn for dem som gjør det vanskelig å behandle.

Steg 2

Helt fra begynnelsen av skiftet, observer kontinuerlig og registrer konsekvent i form hver type aktivitet, operasjonene som er utført, tiden brukt i forskjellige soner, eventuelle pauser i arbeidet. Observasjoner registreres på nåværende tidspunkt, dvs. på begynnelsen av handlingen, fyll ut kolonnen "Navn på arbeid" (i andre ark kalles det "Element av kostnad for arbeidstid"), på tidspunktet for avslutningen av handlingen, angi gjeldende tid. Starttiden for en ny operasjon blir ikke registrert, fordi det antas at den sammenfaller med slutten på den forrige. Nedetid må ledsages av kommentarer i kolonnen "Merk" om årsakene til nedetiden: dårlig arbeidsorganisasjon, uautorisert fravær fra jobben, distraksjon av ansatte, produksjonsfeil osv.

Trinn 3

Analyser resultatene av observasjon. Først og fremst fyll ut kolonnen "Varighet", og beregne den som forskjellen mellom starttid og sluttidspunkt for handlingen. Fyll også ut kolonnen "Arbeidskode" (i andre former kan det være "Kostnadsindeks"), og legg ned indeksene for verk med samme navn som ble utviklet i forberedelsesfasen. Oppsummer kostnadene for verk med samme navn og fyll ut delen under observasjonstabellen. Utvikle anbefalinger basert på målene med å ta et bilde av arbeidsdagen. Anbefalinger kan være rettet mot å eliminere tap av arbeidstid, justere arbeidsdagsstandarder osv.

Anbefalt: