Hvordan Beregne Gjennomsnittslønnen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Gjennomsnittslønnen
Hvordan Beregne Gjennomsnittslønnen

Video: Hvordan Beregne Gjennomsnittslønnen

Video: Hvordan Beregne Gjennomsnittslønnen
Video: Hvordan beregne skatt 2024, April
Anonim

Beregning av gjennomsnittslønn er nødvendig når du betaler for sosiale ytelser, forretningsreiser og andre utbetalinger som er gjeldende i gjeldende arbeidslovgivning. For beregningen bør man lede av endringene i artikkel nr. 139 i den russiske føderasjonens arbeidskode, regjeringsdekret nr. 922, føderal lov nr. 90. Regel nr. 213, ifølge hvilken periodiseringer ble utført tidligere, har mistet sin styrke.

Hvordan beregne gjennomsnittslønnen
Hvordan beregne gjennomsnittslønnen

Nødvendig

kalkulator eller program "1C Lønn og personell"

Bruksanvisning

Trinn 1

For enhver form for beregning av gjennomsnittslønn er det nødvendig å beregne den totale inntjeningsmengden i 12 eller 24 måneder. Ved beregningen av det totale beløpet, ta bare hensyn til opptjente beløp og vesentlig godtgjørelse, hvis betaling er spesifisert i selskapets interne rettsakter og er permanent.

Steg 2

I den totale inntekten må du ikke ta hensyn til sosiale fordeler og materiell hjelp gitt til den ansatte. For eksempel inkluderer du ikke betalinger for sykefravær, materiell assistanse, kompensasjonsutbetalinger og andre typer kostnader i den totale inntekten.

Trinn 3

For å beregne gjennomsnittsinntektene som er foreskrevet i loven, legg sammen alle beløpene den ansatte tjente på 12 måneder, divider med antall måneder i faktureringsperioden, i dette tilfellet med 12 og med gjennomsnittlig antall arbeidsdager, med 29, 4. Før du foretar endringer, del beløpet på 29, 6.

Trinn 4

For å betale sosiale fordeler, legg sammen alle 24 opptjente måneder, divider med antall kalenderdager i faktureringsperioden, med 730. Multipliser resultatet med antall dager som skal betales. Hvis den ansattes erfaring er mindre enn 6 måneder, betaler du fra minstelønnen.

Trinn 5

For ansatte som ikke har jobbet i 24 måneder, men har mer enn 6 måneders erfaring, gjør opptjeningen basert på de faktiske beløpene de tjente, divider med antall kalenderdager som faktisk har jobbet. Hvis beregningen viste at beløpene er under minstelønnen, beregner du fordelen basert på minstelønnen.

Trinn 6

Bruk gjennomsnittsinntektene til å betale kompensasjon for ubrukte feriedager i henhold til forrige ordning. Legg sammen alle beløpene i 12 måneder som du beregnet 13% av avgiften fra, divider med antall arbeidsdager, forutsatt at arbeidet ble utført i en seks-dagers uke, uavhengig av hvilken tidsplan som ble brukt i praksis. Multipliser resultatet med antall forfallne dager.

Anbefalt: