Hvordan Finne Gjennomsnittslønnen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Gjennomsnittslønnen
Hvordan Finne Gjennomsnittslønnen

Video: Hvordan Finne Gjennomsnittslønnen

Video: Hvordan Finne Gjennomsnittslønnen
Video: Finn gjennomsnitt, median og typetall 2024, Mars
Anonim

Beregning av størrelsen på gjennomsnittslønnen til ansatte er nødvendig for å beregne ytelser for midlertidig uførhet, betaling for forretningsreiser. Gjennomsnittlig lønn for spesialister beregnes ut fra de faktiske arbeidstimene, og avhenger av lønn, kvoter, bonuser angitt i bemanningstabellen.

Hvordan finne gjennomsnittslønnen
Hvordan finne gjennomsnittslønnen

Nødvendig

  • - bemanningsbord;
  • - kalkulator;
  • - lovgivning;
  • - produksjonskalender;
  • - en timeliste eller en handling av fullført arbeid.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne gjennomsnittslønnen til en ansatt, må du først bestemme perioden du må beregne den for. Som regel er denne perioden 12 kalendermåneder. Men hvis en ansatt har jobbet i bedriften i mindre enn et år, for eksempel 10 måneder, må du finne gjennomsnittsinntekten for den tiden spesialisten utfører arbeidsfunksjonen.

Steg 2

Bestem nå lønnsbeløpet som faktisk ble tilført ham for faktureringsperioden. For å gjøre dette, bruk lønningslisten, ifølge hvilken den ansatte fikk alle betalinger som skyldtes ham. Hvis det er umulig å bruke disse dokumentene, multipliserer du månedslønnen, bonusene, godtgjørelsene med 12 (eller antall måneder arbeidstakeren jobber i bedriften, hvis han er registrert i selskapet i mindre enn et år).

Trinn 3

Beregn din gjennomsnittlige daglige inntekt. For å gjøre dette, del lønnsmengden for faktureringsperioden med gjennomsnittlig antall dager i en måned (for øyeblikket er den 29, 4). Del resultatet med 12.

Trinn 4

Bestem deretter hvor mye tid som faktisk ble jobbet. For å gjøre dette, bruk timelisten. Dette dokumentet skal fylles ut av en tidtaker, personalansvarlig eller annen ansatt som har det foreskrevet i stillingsbeskrivelsen.

Trinn 5

Antall arbeidstimer multiplisert med gjennomsnittlig daglig inntjening. Beløpet som mottas er gjennomsnittslønnen til en spesialist for året. Del resultatet med 12. Dette vil være din gjennomsnittlige månedlige inntekt. Denne beregningen brukes for ansatte hvis lønn avhenger av de faktiske arbeidstimene.

Trinn 6

Når en ansatt har en lønn på delt sats, multipliserer du tollsatsen (spesifisert i bemanningstabellen og bestemt av arbeidsavtalen) med antall produserte produkter (bruk ferdigattesten eller et annet dokument der dette er registrert).

Anbefalt: