Hvordan Be Om Og Få En Høyning

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Be Om Og Få En Høyning
Hvordan Be Om Og Få En Høyning

Video: Hvordan Be Om Og Få En Høyning

Video: Hvordan Be Om Og Få En Høyning
Video: Strikk vendepinne uten hull 2024, April
Anonim

Nylig, oftere og oftere, er det fagpersoner som lenge har vokst fra sin stilling, men er redde for å be om en forfremmelse fra sine overordnede. Og det er flere grunner til dette: frykt for å virke irriterende, overvurdere profesjonelle evner, eller bare få et hardt avslag. Derfor har eksperter utviklet en strategi som nøyaktig vil få en forfremmelse på jobben.

karrierevekst
karrierevekst

Lederskap

Til å begynne med, analyser dine faglige kvaliteter tilstrekkelig. Har du karakteren til en leder for å takle den tiltenkte stillingen. Hvis du føler mangel på slike, kan du vende deg til spesialtrening og utvikle visse egenskaper.

Hvis alt er i orden med ledelse, så vis det ved hjelp av:

  • aktiv deltakelse i møter, løsning av arbeidsspørsmål, diskusjon av prosjekter;
  • motiverende kolleger;
  • originale forslag for forbedring av arbeidsprosesser;
  • demonstrere deres profesjonelle evne til å løse konflikter, forhandle med "vanskelige" kunder og ansatte.

Kort sagt, alt du gjør på jobben, bør tiltrekke seg ledelsens oppmerksomhet og vurderes positivt.

Møte med sjefen

Etter at du har vist deg fra ledersiden, kan du møte myndighetene. Gi beskjed på forhånd om ditt ønske. Velg en tid da lederen ikke er opptatt med viktige ting. Det er best å umiddelbart identifisere samtaleemnet uten å gå i detaljer. Dette vil hjelpe sjefen din å gjøre seg klar og navigere i tidspunktet og hensiktsmessigheten av dialogen.

Forberedelse til forhandlinger

Denne fasen inkluderer gjennomføring av fem handlinger:

  • Oppdater CV-en og skriv den ut.
  • Lag en liste over profesjonelle prestasjoner, fremhev viktige punkter.
  • Undersøk markedsverdien av jobben du ønsker å fylle. Eksperter anbefaler å markere lønnsområdet i stedet for å oppgi et spesifikt tall. Ellers kan du provosere sjefens avslag.
  • Tenk over alternativene for å gjøre ditt fremtidige arbeid. Hvis ledelsen for eksempel ikke kan betale det du vil, tilbyr fleksible timer eller en ekstern prosess.
  • Forbered en presentasjon. Lysbilder, grafer, tabeller, trykte dokumenter - det kan være alt som er praktisk. Det viktigste er at presentasjonen viser resultatene av arbeidet ditt og understreker verdien.

Riktig reaksjon

Vær forberedt på negative tilbakemeldinger når du forhandler med sjefen din. Dette er kanskje ikke et synspunkt, men en provokasjon. Det vil si ved å teste deg for din evne til å svare tilstrekkelig på konstruktiv kritikk. Vær som det kan, i ingen tilfelle krangle og ikke bevise saken din. Vær rolig og rimelig. Lytt nøye til kommentarene og still de riktige spørsmålene. Hva trenger du for eksempel å gjøre for å kvalifisere deg til en ønsket stilling. Og avklare de neste trinnene dine. Det kan hende du må gjennom et intervju med toppledelsen, utarbeide visse dokumenter osv.

Anbefalt: