Hvordan Intervjue Ansatte

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Intervjue Ansatte
Hvordan Intervjue Ansatte

Video: Hvordan Intervjue Ansatte

Video: Hvordan Intervjue Ansatte
Video: Hvordan brugte de Spiir ansatte pengene i 2017? 2024, Kan
Anonim

Intervjuet er ofte et avgjørende trinn i rekrutteringsprosessen. Derfor bør denne prosedyren behandles med maksimalt ansvar. Alt spiller en rolle: din foreløpige forberedelse, følelser under samtalen med kandidaten, sammenligning med lignende under intervjuet med andre søkere.

Hvordan intervjue ansatte
Hvordan intervjue ansatte

Nødvendig

  • - kandidatens CV;
  • - eksempler på hans arbeid, hvis mulig, gi dem;
  • - anbefalinger (hvis noen);
  • - kommunikasjons ferdigheter;
  • - evnen til å observere, lytte og analysere.

Bruksanvisning

Trinn 1

Studer kandidatens CV nøye og, hvis tilgjengelig (og oppgi) - eksempler på hans arbeid. Tenk på hvilken informasjon som er i hans favør, og hva som er tvilsom. Tenk på hva du ønsker å forstå, basert på dette, formuler spørsmålene.

Hvis nødvendig, legg til spørsmål som belyser søkerens faglige egnethet (for eksempel hvordan han vil komme seg ut av en gitt arbeidssituasjon).

Evaluer følelsene dine fra forrige kommunikasjon med kandidaten (via telefon, via e-post). Dette kan gi flere spørsmål.

Steg 2

Når kandidaten besøker kontoret ditt, fortell ham kort om selskapet, den foreslåtte stillingen, mandatet. Det er bedre å ikke avsløre alle kortene, men å gi kandidaten en grunn til ytterligere spørsmål, som kan tjene som en tilleggstest: vil han bruke muligheten til å stille dem eller ikke.

Trinn 3

Still forberedte spørsmål, lytt nøye til svarene på dem, noter de viktigste punktene fra svarene.

Trinn 4

Gi igjen kandidaten muligheten til å stille spørsmål av interesse og informere om seg selv i tillegg alt han anser som nødvendig.

Trinn 5

Handle i henhold til situasjonen på slutten av samtalen. Hvis du er interessert i kandidaten, kan du diskutere muligheten for å begynne å jobbe og ytterligere formalisere forholdet med ham. Eller informer om at den endelige avgjørelsen ikke er tatt av deg, og bli enige om videre samhandling.

Direkte avslag på en kandidat praktiseres vanligvis ikke, selv om et løfte om å kontakte en kandidat ofte oppleves som sådan. Derfor, hvis den endelige avgjørelsen virkelig ligger utenfor din kompetanse, prøv å ikke bli forsinket med den.

Anbefalt: