Hvordan Få Jobb På Radio

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Jobb På Radio
Hvordan Få Jobb På Radio

Video: Hvordan Få Jobb På Radio

Video: Hvordan Få Jobb På Radio
Video: Hvordan er det å jobbe i radio? På jobb i Popsalongen 2024, Kan
Anonim

Mange ønsker å jobbe på radioen, men ikke alle klarer å få jobb der. De fleste er overbevist om at dette krever arbeidserfaring. Men selv de mest populære radio-DJ-ene hadde en gang verken erfaring eller kunnskap. Alle startet med den første sendingen, alle hadde tilbakeslag og forbehold. Hvis du jobber med radioen er din største drøm, må du gjøre en innsats for å få det til.

Hvordan få jobb på radio
Hvordan få jobb på radio

Bruksanvisning

Trinn 1

Start med små regionale radiostasjoner. Tross alt er det mye lettere å få jobb på en liten og ukjent stasjon enn å bli programleder for en stor Moskva radiostasjon, der konkurransen er veldig høy. Det vil være nesten umulig å bryte seg inn i en populær stasjon uten arbeidserfaring og tilknytning, siden mange russiske radioverter med mange års erfaring reiser til hovedstaden for dette formålet. Arbeidssøkere uten arbeidserfaring blir ikke engang tatt i betraktning når de vurderer CV. Ta en nærmere titt på de lokale stasjonene, velg de som er interessante for deg, prøv å bli verten ved hjelp av et velskrevet CV.

Steg 2

Lag riktig CV. I avsnittet "Formål" skal du ikke skrive abstrakte setninger og ikke være ordet. Angi et bestemt mål - å jobbe i luften, skrive årsakene, være ærlig. I kolonnen "Utdanning" trenger du ikke å beskrive prestasjonene dine på skolen, angi høyere utdanning. Musikkskole, skuespillerkurs, talekurs må nevnes. Skriv om dine talenter og evner i kolonnen "Tilleggsinformasjon": dine kreative suksesser, hobbyer, ferdigheter, små ting, de kan være avgjørende øyeblikk. Sørg for å indikere ferdigheter i fremmedspråk. Tenk på formatet til stasjonen du vil gå til: hvis den sender rockemusikk, kan det være aktuelt å nevne at du spilte i et rockeband.

Trinn 3

Hvis du ikke klarte å komme i luften, ikke miste motet - prøv å få en jobb på radioen fra den andre siden. Bli med på laget som lydtekniker, manager, programprodusent, godta enhver stilling. Radiostasjoner fyller ofte opp reklameavdelingen, du har en god sjanse for å bli kundeserviceleder. Din oppgave er å bli en del av teamet og finne riktig tidspunkt for å søke med en forespørsel om å fungere som radiovert.

Trinn 4

Bruk hobbyen din til å jobbe på radioen. Hvis du er veldig flink til noe, lag et lite program, skriv ned i det minste på papir en pilotutgivelse og gå gjerne til programlederen. Når du har et spesifikt tilbud, er oddsen bedre. Prøv å tiltrekke sponsorer til programmet ditt, slik at du ikke er i tvil om suksessen.

Anbefalt: