Hvor Skal Du Klage Over En Arbeidsgiver

Innholdsfortegnelse:

Hvor Skal Du Klage Over En Arbeidsgiver
Hvor Skal Du Klage Over En Arbeidsgiver

Video: Hvor Skal Du Klage Over En Arbeidsgiver

Video: Hvor Skal Du Klage Over En Arbeidsgiver
Video: Min opgave er at observere skoven, og her sker noget mærkeligt. 2024, Kan
Anonim

Under ansettelsen kan en person oppleve misnøye med visse arbeidsforhold. Hvis arbeidsforholdene som en person ble enige om å undertegne en ansettelseskontrakt ikke egentlig er slike, er det verdt å ta visse tiltak for å bekjempe dem.

Hvor skal du klage over en arbeidsgiver
Hvor skal du klage over en arbeidsgiver

Bruksanvisning

Trinn 1

Alternativ 1. Federal Service for Labour and Employment.

Innenfor rammen av denne autoriteten i Den russiske føderasjon utføres kontroll over overholdelse av arbeidsforholdene fra alle arbeidsgivere på landets territorium. For disse formålene er det i de russiske føderasjonskomponentene statlige arbeidsinspeksjoner, som er engasjert i både rutinemessige inspeksjoner av arbeidsforhold i forskjellige organisasjoner, og inspeksjoner i henhold til uttalelsene fra ansatte borgere i landet. I hver region i landet er det mottakspunkter for innbyggere, hvis arbeidsplan er angitt på den offisielle nettsiden til denne tjenesten. Også på nettstedet kan du finne telefonnummeret til arbeidstilsynets hotline for en bestemt konstituerende enhet i Russland, eksempler på å fylle ut søknader med en klage mot arbeidsgiveren, samt bakgrunnsinformasjon om hvordan du korrekt utarbeider en ansettelse kontrakt, hvordan sertifisere arbeidsplasser for arbeidsforhold. Denne informasjonen vil være nyttig for både arbeidstakeren og arbeidsgiveren.

Steg 2

Alternativ 2. Kommunikasjon med lederen.

Alt avhenger av lojaliteten og integriteten til arbeidsgiveren selv. Manglende overholdelse av arbeidsplanen, unnlatelse av å levere verneutstyr for arbeid i farlige omgivelser, arbeid ved lunsjtid - dette kan være en grunn for arbeidstakeren uten å involvere arbeidstilsynet for å finne ut hva som forårsaket slike handlinger fra lederen. Hvis lederen nekter å føre en dialog med den ansatte om normalisering av arbeidsforholdene, er den eneste riktige avgjørelsen å ringe etter hjelp fra arbeidsinspektører, som etter å ha sjekket vil være i stand til å ta en beslutning om å holde arbeidsgiveren ansvarlig. for manglende overholdelse av arbeidsstandarder og arbeidskodeksen til Den russiske føderasjonen. Vedtakelsen av tiltak i forhold til arbeidsgiveren utføres i samsvar med bestemmelsene i koden for administrative lovbrudd (kode for administrative lovbrudd).

Trinn 3

Alternativ 3. Fremveksten av arbeidsgiverens strafferettslige ansvar.

Hvis ansatte i bedrifter driver ulovlig virksomhet, tiltrekkes de av slavearbeid eller de ble tvunget til å jobbe for små lønninger, bør de kontakte politiet, nemlig avdelingen for Russlands innenriksdepartement for temaet der arbeidsgiveren ikke bevisst overholder arbeidsforholdene. Etter å ha gjennomført autoriserte inspeksjoner på arbeidsplassen av ansatte ved departementet for innenriksdepartementet, igjen i samarbeid med arbeidstilsynet, kan det innledes en straffesak der en uærlig gründer, bevisst undertrykker sine ansatte, kan fengsles og tvinges til å betale en betydelig bot.

Anbefalt: