Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent
Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent

Video: Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent

Video: Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent
Video: Video 207 Å komme for sent / å være forsinket. Om nordmenn og tid. 2024, April
Anonim

Ingen er trygge på å komme for sent. Og til og med den strengeste lederen for personalavdelingen kan komme i en situasjon der du ikke bare vil kreve fra andre, men også skrive en forklarende kommentar selv. Personaloffiserer kjenner selvfølgelig reglene for å lage et slikt dokument og deler gjerne de mest fantastiske forklarende alternativene til leserne på humoristiske nettsteder. Men konsekvensene for slike etterkommere er som regel de mest alvorlige, så vær forsiktig når du tegner en forklarende merknad.

Hvordan skrive en forklarende merknad om å komme for sent
Hvordan skrive en forklarende merknad om å komme for sent

Bruksanvisning

Trinn 1

Tenk først over årsaken til forsinkelsen din, prøv å formulere den på en slik måte at lederen ikke er i tvil. Årsaken må være utvetydig gyldig hvis du ikke ønsker å motta en disiplinærhandling. Forbered bevis for å forklare din forsinkelse og for å støtte sannheten i uttalelsene dine. Dette kan være et sertifikat fra klinikken eller for eksempel en kopi av en stevning.

Steg 2

Utarbeide et dokument i enkel skriftlig form, men i samsvar med de grunnleggende kravene i GOST R 6.30-2003 "Unified documentation systems. Unified system of organisational and administrative documentation. Krav til papirarbeid." I noen organisasjoner er det ferdige ensartede skjemaer for forskjellige typer forklaringer. I dette tilfellet ber du HR-offiseren om å gi deg et utvalg for å lage ditt eget notat.

Trinn 3

Øverst til høyre på arket skriver du adressatens detaljer i formatet "til hvem". Interne dokumenter i samsvar med reglene for kontorarbeid er adressert til lederen av foretaket. Derfor angir du her stilling, organisasjonsnavn, etternavn og initialer. Deretter skriver du tittelen på dokumentet "Forklarende merknad" og plasserer den på venstre kant av arket. Oppgi datoen for dokumentet under tittelen. Ta med sen dato og klokkeslett i innholdet i notatet. Beskriv årsakene til hendelsen og oppfør vedlagte dokumenter. Skriv tittelen din, signer og dechifiser signaturen i parentes.

Anbefalt: