Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent På Jobb

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent På Jobb
Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent På Jobb

Video: Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent På Jobb

Video: Hvordan Skrive En Forklarende Merknad Om å Komme For Sent På Jobb
Video: Akademisk skriving 2024, April
Anonim

Hvis du er forsinket på arbeidsplassen din, hvor du må utføre arbeidsfunksjonen som er foreskrevet i kontrakten med arbeidsgiveren i en viss periode, har din nærmeste veileder rett til å kreve en forklarende merknad. I den må du oppgi årsaken til forsinkelsen og legge ved et dokument som bekrefter gyldigheten til notatet.

Hvordan skrive en forklarende merknad om å komme for sent på jobb
Hvordan skrive en forklarende merknad om å komme for sent på jobb

Nødvendig

  • - selskapsdokumenter;
  • - bemanningsbord;
  • - Skjema for forklarende merknad (hvis noen)
  • - ansattes dokumenter;
  • - et dokument som bekrefter årsaken til forsinkelsen (hvis noen).

Bruksanvisning

Trinn 1

Øverst til venstre hjørne skal som regel inneholde navnet på selskapet der du jobber, samt personlig informasjon og stillingen til leder for organisasjonen i dativsaken. Øverst til høyre er navnet på avdelingen (tjeneste, strukturell enhet) der du er registrert.

Steg 2

Under avdelingsnavnet, angi datoen for skriving av forklarende merknad og serienummer (du kan få det fra ekspeditøren). Skriv emnet for notatet. I dette tilfellet vil det tilsvare å være sent i en viss tid.

Trinn 3

Mange bedrifter har et utviklet skjema for forklaringer. I den bør du legge ned dato og dokumentnummer. Navnet på organisasjonen og avdelingen (tjenesten) må være til stede i utgangspunktet.

Trinn 4

Den materielle delen av forklaringsnotatet skal for eksempel begynne med ordene: "Jeg, Elena Stepanovna Petrova, leder for innkjøpsavdelingen …". Skriv deretter det faktum at du er forsinket på arbeidsplassen din, angi hvor lang tid du måtte være for sent.

Trinn 5

Da må du beskrive årsaken til at du ikke møtte opp i tide til jobb. Det må være respektfullt og sannferdig (tross alt kan arbeidsgiveren sjekke det).

Trinn 6

Det anbefales å legge ved et dokument som bekrefter gyldigheten av årsaken til forsinkelsen, i forklaringsnotatet. Selvfølgelig, hvis du har den på lager. Anta for eksempel at du er for sent på jobb på grunn av en ulykke på vei til arbeidsstedet ditt. Det kan bekreftes av et sertifikat utstedt av trafikkpolitiet.

Trinn 7

Skriv din posisjon, personlige data, signer. Den forklarende merknaden som er skrevet av deg, skal sendes for behandling til direktøren for foretaket. Han bør ta en avgjørelse: la deg være på arbeidsplassen og vurdere årsaken som gyldig eller ilegge disiplinære tiltak.

Anbefalt: