Kvinne Som Leder

Innholdsfortegnelse:

Kvinne Som Leder
Kvinne Som Leder

Video: Kvinne Som Leder

Video: Kvinne Som Leder
Video: Det er kvinner som leder Nord-Norge 2024, April
Anonim

Inntil relativt nylig, ville selve ideen om at en kvinne kunne være leder for en fabrikk eller et stort handelsselskap virke latterlig. Og i dag overrasker en kvinnesjef ikke lenger noen. Likevel avtar ikke debatten: er det verdt det svakere kjønn å delta i slike aktiviteter, assosiert med hard konkurranse, stor nervøs overbelastning. Faktisk, hva er en kvinneleder, hva er hennes styrker og svakheter?

Kvinne som leder
Kvinne som leder

Fordeler med en kvinnelig leder

Selv folk som ikke godkjenner sjefene sine, kan ikke benekte at de fleste kvinner pleier å være oppmerksomme, nøyaktige og tålmodige. I tillegg legger kvinner stor vekt på detaljer, så de prøver å gjøre jobben best mulig, etter å ha fordypet seg i alle dens finesser. Og dette er en verdifull kvalitet for enhver ansatt, spesielt en leder.

En kvinne er en fortsetter av familien, og i sammenligning med en mann er hun naturligvis mindre tilbøyelig til å risikere, eventyr. Det er selvfølgelig unntak, men veldig sjelden.

Derfor er det mindre sannsynlig at en kvinnelig leder vil skade sin virksomhet ved å inngå en tvilsom avtale eller kjøpe en stor blokk med risikable aksjer som snart vil falle betydelig i verdi.

Kvinnen har som regel en mykere karakter. I tillegg oppmuntrer selve tilstedeværelsen av mer rettferdig sex menn, dem til å holde følelsene under kontroll, og skaper derved et gunstig moralsk og psykologisk miljø. En kvinnelig sjef kan også spille rollen som en fredsmaker i tilfelle konflikter mellom underordnede, spesielt de på lederlisten. Dette er veldig viktig, fordi slike konflikter skader den vanlige årsaken, og derfor virksomheten til selskapet.

Ulemper med en kvinnelig sjef

Som allerede nevnt er kvinner mer oppmerksomme på bagateller og detaljer enn menn. Men de har som regel en dårligere visjon av hele problemet, hele oppgaven, i sin helhet. Derfor blir løsningen på dette problemet ofte uforsvarlig forsinket.

På grunn av hennes iboende forsiktighet er en kvinnelig leder ofte redd for å introdusere noen nyvinninger, utvikle lovende retninger og begrense seg til det som allerede eksisterer. Og dette er fulle av en reduksjon i konkurranseevne, mangel på fremgang.

I tillegg, på grunn av særtrekkene ved kvinnelig psykologi, går det mer rettferdige kjønn ofte tapt, nøler i en krisesituasjon, når det er nødvendig å raskt ta den riktige avgjørelsen.

Til slutt er det ikke en lett test å lede en bedrift, et selskap under de nåværende forholdene med tøff konkurranse, selv for en viljesterk mann. På grunn av større sårbarhet, følelsesmessighet, kan det være veldig vanskelig for en kvinne. Det er spesielt vanskelig for henne å kombinere arbeid i lederstilling med familieliv. I det mannlige teamet må lederen bevise sin ledelse, fordi ungdommer ofte ikke er seriøse med det motsatte kjønn.

Anbefalt: