Hvordan Forbedrer Kvalifikasjonene Til En Personaloffiser?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forbedrer Kvalifikasjonene Til En Personaloffiser?
Hvordan Forbedrer Kvalifikasjonene Til En Personaloffiser?

Video: Hvordan Forbedrer Kvalifikasjonene Til En Personaloffiser?

Video: Hvordan Forbedrer Kvalifikasjonene Til En Personaloffiser?
Video: Hvordan bestille kulturkort til trivselsledere 2024, Mars
Anonim

Moderne HR står overfor behovet for regelmessig forbedring innen personaladministrasjon, for å forbedre deres kvalifikasjoner, fordi arbeidslovgivningen er i stadig endring, det samme er metodene for å jobbe med personell.

Opplæring
Opplæring

Bruksanvisning

Trinn 1

Les profesjonell litteratur regelmessig: bøker, referansepublikasjoner, spesialmagasiner. Les først arbeidskodeksen på nytt. En ansatt i personalavdelingen må kjenne arbeidslovgivningen perfekt, og det beste alternativet er å lese den originale kilden, som inneholder svar på alle spørsmål om personalet, lage notater i margene og danne bokmerker.

Steg 2

Hvis du har vanskelige spørsmål, omstridte situasjoner, kan du henvise til informasjon og referansesystemer eller se etter svar på Internett: på tematiske nettsteder, fagmiljøer, HR-fora.

Trinn 3

Delta på trening, seminarer, fora, mesterklasser, ta del i webinarer. Det er ingen hemmelighet at store personellpublikasjoner regelmessig gjennomfører forskjellige treningsarrangementer, inkludert helt gratis. I tillegg gir noen utgaver og systemer gratis demotilgang til ressursene sine. En av publikasjonene holder en konkurranse "Årets personell", og gir dermed en mulighet for hver spesialist til å vokse profesjonelt, forbedre sine kvalifikasjoner og motta velfortjente priser.

Trinn 4

Bli med i HR-fellesskap på Internett (nettsteder, fora). Ofte kan du ikke bare samle inn mye viktig informasjon, men også stille et spørsmål og få svar.

Trinn 5

Hold kontakten med kollegene dine, dann et "informasjonsnettverk", der hvert medlem kan starte en diskusjon om et kontroversielt spørsmål og få hjelp fra kolleger.

Trinn 6

Hvis mulig, finn en erfaren mentor som kan nås for de vanskeligste problemene. Forresten tilbyr et av bemanningsbladene en "personlig konsultasjon" -tjeneste: Hver abonnent kan få et ubegrenset antall konsultasjoner fra en bemanningsekspert.

Trinn 7

Gjennomføre interne HR-revisjoner oftere. Fremhev en rekke områder der det kreves ytterligere opplæring. Om nødvendig kan du engasjere en tredjepartsorganisasjon til å gjennomføre en ekstern revisjon, som et resultat vil du motta viktige anbefalinger for å forbedre personalarbeidet.

Anbefalt: