Hvilke Dokumenter Blir Utarbeidet Når Du Søker Jobb

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Dokumenter Blir Utarbeidet Når Du Søker Jobb
Hvilke Dokumenter Blir Utarbeidet Når Du Søker Jobb

Video: Hvilke Dokumenter Blir Utarbeidet Når Du Søker Jobb

Video: Hvilke Dokumenter Blir Utarbeidet Når Du Søker Jobb
Video: Hvordan søke jobb og skrive jobbsøknad? | Tips til deg som søker jobb i Hydro 2024, April
Anonim

Korrekt utførte dokumenter fra en ny ansatt ved ansettelse er en garanti for at han ikke vil ha problemer med å beregne pensjon senere, og arbeidsgiveren vil ikke ha problemer med arbeidskommisjonen og skattekontoret. Hoveddokumentet som bekrefter arbeidserfaring er en arbeidsbok.

Hvilke dokumenter blir utarbeidet når du søker jobb
Hvilke dokumenter blir utarbeidet når du søker jobb

Bruksanvisning

Trinn 1

Papirene for ansettelse skal håndteres av en ansatt som har myndighet i samsvar med stillingsbeskrivelser. I samsvar med artikkel 65 i den russiske føderasjonens arbeidskode, må en ny ansatt som søker jobb, presentere:

- identitetsdokument;

- eventuell arbeidsbok;

- eventuelt forsikringspensjonsbevis;

- militær-ID, for de som er ansvarlige for militærtjeneste;

- utdanningsdokument og andre dokumenter som bekrefter faglige kvalifikasjoner.

Arbeidsboka og forsikringspensjonsbeviset i tilfelle når en person får jobb for første gang, er utarbeidet av en ansatt ved personellavdelingen i virksomheten, samt en medisinsk forsikring.

Steg 2

Spesifikasjonene ved arbeid i noen bedrifter tillater behovet for å presentere andre tilleggsdokumenter. Disse sakene er fastsatt i den russiske føderasjonens arbeidskode, forskrifter, presidentdekret og regjeringsdekret. Personalbetjenter har ikke rett til å kreve andre dokumenter som ikke er spesifisert i lovene. Det samme gjelder kravet om å ha permanent registrering på stedet for det gitte foretaket. Men arbeidsgiveren har rett til å kreve et sertifikat på det etablerte skjemaet om helsetilstanden. For yrker relatert til mat og forbruker tjenester for befolkningen, er det også obligatorisk å ha en sanitær- og medisinsk bok. Hvis det blir ansatt en funksjonshemmet person, kan det være nødvendig med et anbefalingssertifikat fra VTEK, og i tilfelle når arbeidet til en ny ansatt er relatert til en kommersiell eller statshemmelighet, kan det kreves en kvittering og andre dokumenter som bekrefter hans opptak.

Trinn 3

Hoveddokumentet som regulerer arbeidsforholdet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver er arbeidsavtalen. Den avsluttes og signeres i duplikat. Dette dokumentet må utarbeides innen tre dager etter at den ansatte begynte sin karriere i bedriften. Jobbansvar kan være oppført i arbeidsavtalen, men det er bedre å tegne dem i et eget dokument og gjøre arbeidstakeren kjent med dem under signatur. Etter signering av en ansettelseskontrakt er det nødvendig å utstede en tilsvarende ordre for ansettelse, hvis det etter avtale mellom partene ikke blir gitt en prøvetid for den ansatte.

Anbefalt: