Hvordan Forstå Hvem Du Vil Jobbe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forstå Hvem Du Vil Jobbe
Hvordan Forstå Hvem Du Vil Jobbe

Video: Hvordan Forstå Hvem Du Vil Jobbe

Video: Hvordan Forstå Hvem Du Vil Jobbe
Video: Starship Tower Construction Begins at Cape Canaveral, Rocket Lab Neutron Update, Starlink Version 2 2024, April
Anonim

Å velge din egen vei i livet er en viktig og ansvarlig virksomhet. Ingen dikter ønsker å avslutte dagene i en lyspærefabrikk, ingen ingeniører er lykkelig i barnehagen med vanskelige barn. Men hvordan forstå hvem du vil jobbe med, hvilket yrke du skal koble livet ditt til?

Hvordan forstå hvem du vil jobbe
Hvordan forstå hvem du vil jobbe

Bruksanvisning

Trinn 1

For en start kan du huske hvem du ønsket å være i barndommen. En astronaut, en minibussjåfør (ja, det skjer), en tannlege, en forretningsmann - helt sikkert et sted i barndommen dine hemmelige drømmer lever. Ja, som barn visste du fortsatt ikke noe om livet og hadde liten anelse om yrkene du drømte om. Men hvem vet, kanskje det er her dine urealiserte talenter er begravet. Husk hvem du elsket å leke som barn, hvem du elsket å late som om du var. Ja, til og med en "etterretningsagent" og "Arktisk oppdagelsesreisende" kan vise seg å være en barndomsdrøm, realisert i nåtiden.

Steg 2

Hvis toget ikke har gått ennå, hvis du er ung og energisk, hvis du fortsatt er på skolen eller i de første årene av universitetet ditt, kan du prøve deg på forskjellige områder. Tid for dette kan alltid bli funnet. Mens du er ung, kan du lære detaljene i livet til restauranter, forkledd som kelner eller store butikker, og melde deg på salgskonsulenter. Du kan tjene ekstra penger som guide, en museumsansatt, du kan, hvis du ønsker det, finne et sted på et sykehus, klinikk. Selvfølgelig får du ikke mye betalt, men erfaringen er uvurderlig. Deretter vil det være mye lettere for deg å bestemme om du vil jobbe her eller der.

Trinn 3

Det neste trinnet, som vil tillate deg å forstå om du har begynt på riktig vei, er en praksisplass ved et universitet. På den tiden vil du allerede ha mottatt viss kunnskap og en viss ide om yrket du vil motta etter endt utdanning fra universitetet. På den annen side, hvis du plutselig innser at dette ikke er noe for deg, at du av en eller annen grunn studerer for å være historielærer, når du vil bygge atomubåter, har du fortsatt tid til å snu den andre veien.

Trinn 4

Hvis du allerede er voksen, en dyktig person, og virksomheten du driver med ikke gir penger eller glede, har du fremdeles muligheten til å prøve deg på et annet område. Det er mange rekrutteringsbyråer som kan sende deg til å jobbe i utlandet. Der kan du bli kjent med andre aktiviteter du kanskje aldri har vært involvert i. Etter det vil du velge en ny jobb - eller du vil lære å sette pris på og elske mer spesialiteten du en gang brukte dine beste år på læring og som du jobber med nå.

Trinn 5

Når du velger en bedrift som du liker, kan du lytte til hjertets stemme. Hjertets stemme vil fortelle deg nøyaktig hva du vil gjøre og hva du generelt forventer av jobben. Hvis du trenger en jobb som vil gi glede og uansett hvor mye penger du betaler for den, så se etter akkurat en slik jobb. Hvis det viktigste for deg er lønn og muligheten for karrierevekst, og dette, og ikke en sak i seg selv, vil gi deg glede, så se etter en "gullgruve". Bare ikke få gullrushet!

Anbefalt: