Hva Er Trygd

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Trygd
Hva Er Trygd

Video: Hva Er Trygd

Video: Hva Er Trygd
Video: Hva er løgn og sant om Hanne Nabintu Herland, Brita Engseth - Report TV 2024, Kan
Anonim

Hver borger i Russland må være sosialt forsikret. Imidlertid vet ikke alle hva sosial forsikring er, hva er målene, hvordan de skal implementeres, hvilken dokumentpakke som trengs når man kontakter sosialtjenesten.

Sosialforsikring er statsgarant for borgernes støtte
Sosialforsikring er statsgarant for borgernes støtte

Hva er trygd

Sosial forsikring er et støttesystem for innbyggerne når de når pensjonsalderen eller når de er ufør. Det utføres på bekostning av budsjettet til statsfondet. Midler kan også tildeles fra private eller kollektive forsikringsfond. Systemet ble opprettet for å støtte innbyggerne i tilfelle deres funksjonshemning.

Statskomiteen planlegger å forlate dokumenter som en medisinsk policy, TIN, pensjonssertifikat, og etterlater bare nummeret på en individuell personlig konto.

I Den russiske føderasjonen er sosialforsikring spesielt oppmerksom. Midler tildeles fra FSS-budsjettet til borgere som har nådd pensjonsalder, til uføretrygd og barnepassepenger, til familier som har mistet forsørgeren. FSS bevilger også midler til begravelse av borgere og til sanatorium og ferieanleggsaktiviteter for ansatte i statsforetak, lavinntektsborgere. Midlene til sosialforsikringsfondet kommer fra alle statlige virksomheter og borgere som jobber i disse virksomhetene. Fondet finansieres også av statlige tilskudd. Du kan finne ut mer om alle mulighetene for sosial forsikring i FSS.

Trygdedokument

Et trygdokument er et forsikringssertifikat som viser forsikringsnummeret til en individuell personlig konto. Det er et lysegrønt plastkort. Det er et obligatorisk dokument for alle borgere i Russland. Ved hjelp av dette sertifikatet fører pensjonskassen statistikk over periodisering av midler fra arbeidsgiveren mot den fremtidige pensjonen til den ansatte i foretaket. Sosialforsikringsnummeret er av teknologisk karakter og tjener til å forenkle prosessen med å betale pensjonsopptjening til borgere som har nådd pensjonsalderen.

For å få et forsikringssertifikat, må du oppgi et pass til en statsborger i Russland og TIN. Ellers vil mottaket av sertifikatet bli nektet.

En borger kan skaffe seg et forsikringssertifikat fra sosialforsikringsfondet eller ved å kontakte de multifunksjonelle sentrene i byen hans og levere den nødvendige pakken med dokumenter. I de fleste tilfeller utstedes et forsikringssertifikat til en borger på hans første offisielle arbeidssted. For en arbeidsgiver er dette en forutsetning når man tar imot en ny ansatt til sine ansatte.

Anbefalt: