Hvordan Få En Rettsdom

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få En Rettsdom
Hvordan Få En Rettsdom

Video: Hvordan Få En Rettsdom

Video: Hvordan Få En Rettsdom
Video: Neighbors Filming The Shooting On Utøya While it Happened 2024, Kan
Anonim

En kopi av domstolens dom sendes (overføres) til domfelte (frikjent), aktor og advokat innen 5 virkedager fra datoen for vedtakelsen. Resten av deltakerne i prosessen (ofre og deres juridiske representanter) må kontakte kontoret eller domstolens arkiv for å få tak i dette dokumentet.

Hvordan få en rettsdom
Hvordan få en rettsdom

Bruksanvisning

Trinn 1

Merk: Hvis du er et offer (eller hans juridiske representant), har verken kontoret eller arkivet rett til å kreve betaling av statsavgiften fra deg hvis du søker om dette dokumentet for første gang.

Steg 2

For å motta en kopi av dommen, må du skrive en uttalelse adressert til formannen for tingretten. I søknaden angir du fullt navn og fullstendig navn og passdata. Hvis du ikke vet saksnummeret, en kopi av dommen du ber om, angi navnet på den dømte (frikjent) og datoen for dommen. Med den skriftlige erklæringen og passet, kontakt vakthavende dommer for en avgjørelse.

Trinn 3

Hvis du ikke søker om en kopi av dommen for første gang, siden den forrige ble tapt av deg eller brukt til å anke den eller for andre formål, må du betale statsgebyret i det fastsatte beløpet og sørg for å angi årsaken til forespørselen i søknadens tekst. Vanligvis avhenger statsavgiften av antall sider i setningen.

Trinn 4

Du har rett til ikke å betale statsavgiften bare hvis du blir dømt i dette tilfellet og ikke har penger og slektninger som er villige til å betale det. Dette må dokumenteres.

Trinn 5

Hvis du ber om en kopi av dommen i saker som har vært vurdert lenge, bør du gå direkte til rettsarkivene, og ikke til kontoret. Kontoret lagrer bare saker som ble vurdert i inneværende år.

Trinn 6

Fremgangsmåten for å få tak i en kopi av dommen kan være vanskelig hvis den etter dommerens oppfatning for øyeblikket truer den domfelte personens interesser. En kopi av dommen blir ikke utstedt til personer som ikke deltok i denne rettsaken.

Anbefalt: