Hvordan Få Et Gruppeintervju

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Et Gruppeintervju
Hvordan Få Et Gruppeintervju

Video: Hvordan Få Et Gruppeintervju

Video: Hvordan Få Et Gruppeintervju
Video: Jobbintervju - hva er det og hva bør du tenke på? 2024, Kan
Anonim

Gruppeintervjuer har blitt ganske vanlige når man rekrutterer ansatte. I løpet av det blir det umiddelbart klart hvilke av kandidatene som er mer aktive og interessert i å ansette.

Hvordan få et gruppeintervju
Hvordan få et gruppeintervju

Gruppeintervju - hvordan forberede seg på det?

Du må forberede deg på et gruppeintervju grundigere enn for et individuelt intervju. For å bestå det, må du ikke bare kompetent svare på arbeidsgivers spørsmål, men også gjøre det raskere enn andre søkere. Dette betyr at det praktisk talt ikke vil være tid til refleksjon. For å unngå problemer må du tenke gjennom svarene på spørsmålene som kan stilles på forhånd hjemme.

Oftest forholder de seg i gruppeintervjuer utelukkende til profesjonelle aktiviteter. I motsetning til en-til-en-møter med HR-ledere, stiller de ikke spørsmål om hobbyer, førerkort osv. Intervjuer gjennomført med flere søkere angir spesifikke oppgaver som må fullføres bedre og raskere enn andre. Derfor er det viktig å studere profilen til selskapet og forberede seg på vanskelige problemer.

Ikke vær forsinket til intervjuet ditt, men ikke møt opp mye tidligere heller. Den optimale tiden er tre til fem minutter før start. Dette vil gjøre det klart for arbeidsgivere at du vet hvordan du verdsetter tiden din og deres.

Ikke glem utseendet, dette er også veldig viktig. Blant kandidater kledd i forretningsdrakter, vil en person i vanlige klær se ulønnsom ut. Arbeidsgiveren vil umiddelbart merke at andre nærmet seg intervjuet mer ansvarlig.

Hvordan du skal oppføre deg i et gruppeintervju

Når du intervjuer med andre kandidater, må du være proaktiv og trygg. Arbeidsgivere vil definitivt merke dette. Når du stiller et problem, kan du stille avklarende spørsmål. Dette vil vise at for det første er du interessert i den beste ytelsen, og for det andre forstår du perfekt hva det handler om, og hvilke punkter som kan være kontroversielle og krever mer spesifisitet. Ikke vær redd for å høres uerfaren ut. Tvert imot, jo mer profesjonell den ansatte er, jo mer presise oppgaver ber han om å sette. Først da er det mulig å gjøre akkurat det lederen krever, og ikke bli distrahert av å løse tredjepartsproblemer.

Forbered en notisbok eller arrangør og ta den med til intervjuet ditt. Hvis du skriver ned oppgavene intervjuerne gir, vil du umiddelbart vokse i øynene deres.

I et gruppeintervju må du gjøre det klart for arbeidsgivere at du ikke bare er profesjonell, men vet hvordan du skal jobbe i et team. Derfor bør du ikke krangle med andre kandidater. Hvis du er uenig med dem, kan du lytte og deretter tilby løsningen på problemet. Og la intervjueren selv bestemme hvilken tilnærming som er den mest nøyaktige og profesjonelle.

Vær rolig, ikke bli distrahert fra det gitte emnet. Hvis du er profesjonell, trenger du ikke å smigre arbeidsgiveren, all din kunnskap og ferdigheter vil vises perfekt under intervjuet.

Anbefalt: