Hvordan Beregne Fortrinnsrett

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Fortrinnsrett
Hvordan Beregne Fortrinnsrett

Video: Hvordan Beregne Fortrinnsrett

Video: Hvordan Beregne Fortrinnsrett
Video: Handicaps and Stableford 2024, Kan
Anonim

Den foretrukne tjenestetiden beregnes for de arbeidstakere som faller inn under kategorien "arbeider i farlig produksjon". Som regel inneholder lovgivningen en rekke bestemmelser knyttet til denne kategorien arbeidere. Og en av dem er førtidspensjonering.

Hvordan beregne fordelerfaring
Hvordan beregne fordelerfaring

Bruksanvisning

Trinn 1

Lengden på tjenestemottakere - og disse er som regel mennesker som arbeider under spesielle arbeidsforhold og de som bor i regionene i det fjerne Nord og i områder som tilsvarer dem - beregnes vanligvis som et arbeidsår for 1, 5. Informasjon om arbeidet som er utført under skadelige forhold ved en tilsvarende oppføring i arbeidsboken eller i arbeidsavtalen.

Steg 2

Du kan også beregne den fortrinnsrettede opplevelsen på grunnlag av et sertifikat der arbeidsperioden i regionene i Nord-Nord og områder som tilsvarer dem er notert. Og også en viktig innflytelse på beregningen av tjenestens lengde er bruken av fordeler som er gitt i visse lovgivningsmessige rettsakter som beskriver denne bestemmelsen.

Trinn 3

Listen over jobber som er beregnet i henhold til ordningen "preferanselengde på tjenesten", telles i tjenestelengden i kalenderordren. Lengden på tjenesten må beregnes på grunnlag av hvilke standarder som ble brukt til å beregne arbeidstiden hos de aktuelle virksomhetene som opererer under "farlig produksjon".

Trinn 4

Når du beregner den foretrukne tjenestetiden, er det veldig viktig å bruke tid på bedriften. Videre, for å gå av med pensjon tidligere enn når du arbeider i en vanlig bedrift, er det nødvendig å ta hensyn til hver dag i arbeidet. Hvis det imidlertid ikke er nok et par måneder før den fulle fortrinnsrettede arbeidserfaringen er nådd, kan du igjen få jobb på "farlig produksjon" eller i Nord-Nord og jobbe med de manglende månedene. Hvis dette alternativet ikke er egnet, vil den totale tjenestelengden bestå av den totale fortrinnsrett pluss den vanlige, som må fullføres for å trekke seg tilbake. Men selv i dette tilfellet vil den ansatte legge seg til en velfortjent hvile mye tidligere enn sine kolleger.

Anbefalt: