Hvordan Beregne Antall Feriedager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Antall Feriedager
Hvordan Beregne Antall Feriedager

Video: Hvordan Beregne Antall Feriedager

Video: Hvordan Beregne Antall Feriedager
Video: Din ferie med den nye ferielov 2024, April
Anonim

Hvis du har vært i en organisasjon lenge og ikke har vært på ferie de siste årene, er det nyttig å vite hvor mange dager du har samlet deg gjennom årene. I følge loven har du rett til å motta feriekompensasjon hvis antall dager overstiger 28, samt ved oppsigelse. Eller tvert imot, du har nylig fått jobb, men har allerede planlagt en ferie.

Hvordan beregne antall feriedager
Hvordan beregne antall feriedager

Det er nødvendig

den faktiske opplevelsen av arbeidet ditt i organisasjonen

Bruksanvisning

Trinn 1

I samsvar med arbeidskoden i Den russiske føderasjonen har hver arbeidende person rett til minst 28 dager ferie for hvert år som jobbes. Noen kategorier ansatte har rett til utvidet permisjon. Disse kategoriene inkluderer mindreårige, arbeidere i tung produksjon, lærere osv.

Steg 2

Beregningsperioden for å bestemme antall feriedager er det siste arbeidsåret, hvis du jobber i mindre enn et år, så er tidsperioden du er registrert i organisasjonen. For hver måned du jobber, får du 2,33 feriedager (del de 28 dagene med ferie på 12 måneder).

Trinn 3

For å beregne antall feriedager må du telle antall måneder du jobbet i organisasjonen og multiplisere dem med 2, 33. Hvis du jobbet for denne arbeidsgiveren i 11 måneder, har du rett til en full ferie på 28 dager.

Trinn 4

Hvis du tok ubetalt permisjon i mer enn 14 dager i løpet av arbeidsperioden, blir denne tiden trukket fra din faktiske arbeidstid.

Trinn 5

Hvis du har jobbet ujevnt antall dager i en måned, så rund delen mindre enn 15 dager ned, del mer enn 15 dager til en hel måned. For eksempel jobbet du 2 måneder og 12 dager, så får du 4,66 dager ferie. Og hvis du har jobbet 2 måneder og 16 dager, så allerede 6, 99 (7) dager med ferie. Regnskapsføreren i organisasjonen din vil selv bestemme å avrunde den resulterende verdien eller ikke, siden loven ikke forplikter ham til å gjøre dette.

Trinn 6

For å motta erstatning ved oppsigelse for alle dager med ubrukt ferie, må du multiplisere antallet deres med den gjennomsnittlige daglige inntekten. Gjennomsnittlig daglig inntekt beregnes på grunnlag av alle betalinger mottatt under arbeidet, inkludert bonuser og kvoter, men det inkluderer ikke betalinger som ikke er underlagt inntektsskatt.

Anbefalt: