Hvordan Ordne En Donasjon Av Land

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ordne En Donasjon Av Land
Hvordan Ordne En Donasjon Av Land

Video: Hvordan Ordne En Donasjon Av Land

Video: Hvordan Ordne En Donasjon Av Land
Video: How to Donate Land 2024, Mars
Anonim

Donasjonen av land formaliseres av en avtale mellom giveren og personen som blir donert. Du kan donere eiendom som eies, så tomten må avgrenses, settes på matrikkellister og registreres hos FUGRTS. For å fullføre en transaksjon, må du utarbeide en pakke med nødvendige dokumenter.

Hvordan ordne en donasjon av land
Hvordan ordne en donasjon av land

Nødvendig

  • - givers pass og begavede;
  • - dokumenter for nettstedet;
  • - kontrakt.

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du skal donere en tomt, må du utarbeide et utdrag fra matrikkelpasset og en kopi av matrikkelplanen. Du kan få disse dokumentene fra landkomiteen på grunnlag av at nettstedet ditt er registrert i et samlet matrikkelregister, har nummer, pass og plan.

Steg 2

Du trenger også et eierskapssertifikat for tomten, et attest for matrikkelverdien, et eventuelt ekteskapsregistreringssertifikat, notarialtillatelse fra alle eiere, hvis tomten eies av flere personer (artikkel 244 i borgerloven) av den russiske føderasjonen). Hvis du kjøpte en tomt mens du var i et registrert ekteskap, må du få en notarial donasjonstillatelse fra den andre ektefellen, siden all ektefelles eiendom deles, uavhengig av hvilken av dem den er registrert med (artikkel 34 i RF IC, artikkel 256 i Civil Code RF).

Trinn 3

Du kan inngå en donasjonsavtale i en enkel skriftlig form, observere alle artiklene i gjeldende lovgivning, eller kontakte et notariatkontor, der de vil utarbeide en avtale for deg i samsvar med alle regler og lover. En feil inngått kontrakt medfører juridisk ugyldighet. Derfor, hvis du ikke er sikker på at du kan ta hensyn til alle punktene og inngå en juridisk riktig kontrakt, er det fortsatt bedre å kontakte en notarius. Kostnaden for tjenesten er 1% av den totale matrikkelverdien på nettstedet.

Trinn 4

Ta en kopi av alle dokumenter. Kontakt Federal Office of the State Registration Center, fyll ut det foreslåtte søknadsskjemaet, send inn alle originaler og kopier av mottatte dokumenter.

Trinn 5

Etter 30 dager vil donasjonstransaksjonen bli registrert, og eierskapet til tomten vil bli overført til personen som er begavet.

Anbefalt: