Hvordan Administrere En Salgsavdeling

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Administrere En Salgsavdeling
Hvordan Administrere En Salgsavdeling
Anonim

Lederen for salgsavdelingen er koblingen mellom direktøren og lederne i selskapet. For implementeringen av organisasjons salgsplan er han eneansvarlig for ledelsen. Bedriftens fortjeneste og prestisje avhenger av riktig valgt strategi for avdelingsledelse.

Hvordan administrere en salgsavdeling
Hvordan administrere en salgsavdeling

Bruksanvisning

Trinn 1

Vurdere potensialet til hver ansatt i avdelingen. Hvis den underordnede vet hvordan man effektivt kan forhandle på øverste tjenestemannsnivå, overlater han rollen som bedrifts salgssjef. Hvis en bestemt ansatt har et talent for å utjevne konfliktsituasjoner, kan du tildele ham spesielt krevende kunder - det er sikkert slike kunder i listen over kjøpere.

Steg 2

Husk regelen, 20% av de ansatte gir 80% av planen. Dette er eiendelen din, du må forsøke å holde den på arbeidsplassen, uansett hva. For å gjøre dette, tenk over et motivasjonssystem. Motivasjon er forskjellig for hver ansatt ved avdelingen. Det er viktig at noen får skryt for en godt utført jobb. For noen vil prisen være det avgjørende øyeblikket. Noen trenger først og fremst uavhengighet i å ta beslutninger, for eksempel - autoritet i systemet for rabatter for en klient.

Trinn 3

Sørg for å gjennomføre salgstrening for avdelingspersonalet. Frekvensen er individuell, vanligvis en gang i kvartalet eller seks måneder. Uplanlagt opplæring kan gjennomføres hvis en omstridt situasjon har oppstått og nye strategier må utvikles før neste opplæring.

Trinn 4

For å overvåke implementeringen av planen til hver ansatt ved avdelingen, innfør et rapporteringssystem. Det kan være daglig, ukentlig eller månedlig. For at rapporteringssystemet skal være en effektiv spak for salgsledelse, lær ansatte å sette planer riktig, og bare rapporter deretter om dem. Da vil alle kunne se hvor det fungerte effektivt, og hvilke punkter som må forbedres.

Trinn 5

Innfør bedriftsbegivenheter i praksis. Det kan ikke bare være tradisjonelle høytider før høytiden. Organiser regelmessige turer til kino, teater eller naturreiser. Dette vil øke vurderingen din i underordnernes øyne, i tillegg vil det være en mulighet til å bli bedre kjent i en uformell setting. Kanskje du vil lære mye om de ansattes personlige egenskaper, se nye insentiver. Dette vil være nyttig i fremtiden for effektiv styring av salgsavdelingen og til slutt øke fortjenesten.

Anbefalt: