Hvilke Dokumenter Som Trengs For å Ansette Deltid

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Dokumenter Som Trengs For å Ansette Deltid
Hvilke Dokumenter Som Trengs For å Ansette Deltid

Video: Hvilke Dokumenter Som Trengs For å Ansette Deltid

Video: Hvilke Dokumenter Som Trengs For å Ansette Deltid
Video: Webinar: Hva er vår rolle som klageorgan og hvordan ivaretar vi rettsikkerheten for brukerne våre? 2024, April
Anonim

Ikke alle vil lykkes med å kombinere to verk - her noen ganger takler de ett! Men det er fortsatt hardtarbeidende mennesker som blir tvunget eller vil jobbe deltid. Dokumentpakken for en ny arbeidsgiver vil være nesten den samme som for hovedjobben, med noen unntak.

Deltidsarbeid
Deltidsarbeid

Bruksanvisning

Trinn 1

Deltidsarbeid kan enten være internt, det vil si i samme selskap, med samme arbeidsgiver eller eksternt. Det er tydelig at det ikke er behov for å presentere tilleggsdokumenter for interne deltidsjobber; det utarbeides ganske enkelt en tilleggskontrakt. Men for en deltidsjobb hos en annen arbeidsgiver, må du fremvise et pass og gi en kopi av det.

Steg 2

Naturligvis kan det ikke være snakk om noen arbeidsbok, den forblir på hovedstedet. Men hvis du, etter å ha fått en deltidsjobb, ønsker å lage en arbeidskraftrapport om dette, ta et sertifikat fra den andre jobben og lever det til personalavdelingen på hovedstedet. Oppføringen i arbeidsboken skal snart vises. I tillegg, for en deltidsjobb, ville det være bra å ha en kopi av arbeidsboken for å interessere den fremtidige arbeidsgiveren med sin erfaring og erfaring.

Trinn 3

For noen typer arbeid kan det være nødvendig å fremvise et vitnemål eller annet dokument som bekrefter den aktuelle utdanningen. Dette gjelder spesielt for komplekst arbeid eller intellektuelt arbeid med spesifikk kunnskap.

Trinn 4

Når du søker om en farlig eller farlig produksjon, for arbeid med forhold med tungt fysisk arbeid, kan de kreve et sertifikat som sier at din første jobb er fratatt slike vanskelige forhold. I henhold til arbeidsretten har ikke arbeidsgiveren rett til å ansette en ansatt til denne typen aktiviteter igjen hvis arbeidstakeren allerede er engasjert i hovedjobben.

Trinn 5

Deltidsarbeid krever ikke militær-ID, så denne typen aktiviteter kan være et godt alternativ for unge menn som er ansvarlige for militærtjeneste uten militær-ID.

Trinn 6

Det er forbudt å akseptere bare mindreårige på deltid, resten - hvis de er enige med hovedarbeidsgiveren og finner nødvendig tid, kan de jobbe deltid.

Trinn 7

En ansettelseskontrakt som er inngått med en deltidsansatt kan være enten i en bestemt periode eller i en ubegrenset periode. Dette er etablert av begge parter, eller arbeidsgiveren tilbyr en viss form for samarbeid, og arbeidstakeren er enig eller ikke enig i det. Videre gjelder ikke bestemmelsen i arbeidsloven om at en tidsbegrenset ansettelseskontrakt skal være unntaket på arbeidsplassen i stedet for regelen, deltidsarbeid.

Anbefalt: