Hvordan Ta Deg Fritid På Jobben Under Lunsj

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Deg Fritid På Jobben Under Lunsj
Hvordan Ta Deg Fritid På Jobben Under Lunsj

Video: Hvordan Ta Deg Fritid På Jobben Under Lunsj

Video: Hvordan Ta Deg Fritid På Jobben Under Lunsj
Video: Строим с подписчиками дом в горах Чечни. 2024, Kan
Anonim

En heltidsarbeider tilbringer minst 40 timer i uken på arbeidsplassen. For de fleste arbeidstakere er 8-timersdagen ganske stressende, noen jobber fysisk, andre mentalt. For å hjelpe deg med å holde deg våken på slutten av dagen og ikke føle deg trøtt og overveldet, kan du lære å bruke fritiden på jobb riktig under lunsj.

Hvordan ta deg fritid på jobben under lunsj
Hvordan ta deg fritid på jobben under lunsj

Hvem bør ta lunsjpause?

Å gi de ansatte en pause for hvile og lunsj er fastsatt i del 1 og 2 i artikkel 108 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Denne juridiske normen er viktig, dvs. det må oppfylles av alle arbeidsgivere, uavhengig av formen for eierskap til foretaket, arbeidstiden som er fastsatt på det og lengden på arbeidsdagen. Matpausen kan ikke vare mindre enn 30 minutter eller mer enn 2 timer. Som regel varer det i de fleste bedrifter 1 time. Denne timen betales ikke av arbeidsgiveren, noe som betyr at du står fritt til å disponere denne tiden etter eget skjønn.

La vinduene være åpne for lunsjpausen for å holde området godt ventilert.

Hva du skal gjøre i lunsjpausen

Ta litt av denne tiden til å spise. Dette er nødvendig slik at du ikke føler sult, noe som forstyrrer fullt arbeid. I tillegg er det rett og slett nødvendig å spise lunsj for ikke å bli feit, fordi ernæringseksperter har bevist at for dette trenger du å spise 4-5 ganger i løpet av dagen med intervaller på 3-4 timer. Hvis du ikke har muligheten til å spise et fullverdig måltid på en kafeteria eller kafé, må du ta med deg hjemmelaget mat for ikke å snakke på chips, boller og kaker som er skadelige for mage og kropp.

Lunsj tar vanligvis 15 til 30 minutter, så du bør bruke resten av tiden på en måte som er nyttig for deg. Ikke rart de sier at den beste resten er en aktivitetsendring. For å holde deg produktiv og rydde tankene gjennom arbeidsdagen, ta en full pause i pausen. Hvis du er i fysisk arbeid, prøv å slappe av, helst i liggende stilling eller tilbakelent, slik at musklene i armer og ben blir avslappede. Be kollegene dine om en lett massasje, eller gi deg selv en.

For de som jobber ved en datamaskin, kan et fem-minutters sportsprogram inkluderes i lunsjpauseprogrammet, der du kan utføre enkle øvelser og strekke musklene.

I tilfelle arbeidet ditt er stillesittende, ikke vær på kontoret ved lunsjtid, og fortsett å sitte ved datamaskinen, selv om du ikke fungerer. Mange prøver å shoppe ved lunsjtid, men dette kan selvfølgelig knapt kalles en hvile, hvorfra du bare blir sliten mer. Pass på å ta en tur, sitte i frisk luft. Fritid kan med fordel brukes på kommunikasjon med en kollega eller venner som jobber i nærheten, inviterer dem til en kopp kaffe eller tar dem med på tur, fra dette får du dobbelt glede og kan distrahere fra arbeidsproblemer og gi hjernen din en hvile.

Anbefalt: