Er Det Mulig å Dele Ferien I To Deler

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Dele Ferien I To Deler
Er Det Mulig å Dele Ferien I To Deler

Video: Er Det Mulig å Dele Ferien I To Deler

Video: Er Det Mulig å Dele Ferien I To Deler
Video: Starship Tower Construction Begins at Cape Canaveral, Rocket Lab Neutron Update, Starlink Version 2 2024, Kan
Anonim
Er det mulig å dele ferien i to deler
Er det mulig å dele ferien i to deler

Arbeidslovgivning

Ferie

Arbeid og hvile er regulert av den russiske føderasjonens arbeidskode. Et helt kapittel i arbeidsloven er viet prosedyren for å gi og bruke permisjon. Som hovedregel gis den ansatte årlig permisjon på tjueåtte kalenderdager. Det er unntak fra denne regelen, for eksempel ekstra betalte ferier for ansatte som jobber på jobb med farlige og skadelige forhold, som arbeider i Nord-Nord og andre.

Enkelte kategorier arbeidere som har arbeid knyttet til særegenheter ved arbeidet, får en ekstra årlig betalt permisjon.

Listen over kategorier av ansatte som får tildelt en ekstra årlig betalt permisjon for en spesiell karakter av arbeidet, samt den minste varigheten av denne permisjonen og vilkårene for levering av den bestemmes av regjeringen i Russland.

Koden gir også at permisjon gis til en ansatt som har jobbet i seks måneder, men det er også et unntak fra denne regelen. Spesielt er det mulig å forkorte denne perioden, etter avtale med arbeidsgiveren.

I tillegg gir koden at det er nødvendig å opprettholde en ferieplan, som er utarbeidet av ansatte i samsvar med sekvensen, ferieplanen må godkjennes av arbeidsgiveren. Begrepet for godkjenning av ferieplanen er senest to uker før begynnelsen av kalenderåret. Overholdelse av ferieplanen er obligatorisk for både arbeidstakeren og arbeidsgiveren. I noen tilfeller er det mulig å forlenge eller utsette ferien.

Også arbeidsgiveren kan tilbakekalle arbeidstakeren fra ferien, men det er nødvendig å få arbeidstakers samtykke til å hente ham tilbake fra ferien.

Separasjon av ferie i deler

Å dele ferien i deler er mulig. Det skal bemerkes at når du deler opp ferien i deler gjennom året, må en av delene være fjorten dager, resten av delingen er mulig i en vilkårlig rekkefølge etter avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

Den delen av hver årlige betalte permisjon, som overstiger 28 kalenderdager, når summen av den årlige betalte permisjonen eller overføring av den årlige betalte permisjonen til neste arbeidsår, som overstiger 28 kalenderdager, kan delen erstattes av monetær kompensasjon.

Det er ikke tillatt å erstatte økonomisk kompensasjon for grunnleggende årlig betalt permisjon og årlige tilleggsbetalte permisjoner for gravide og ansatte under 18 år, samt årlig tilleggsbetalt permisjon for ansatte som jobber med skadelig og (eller) farlig arbeidsforhold for arbeid under passende forhold. (unntatt betaling av økonomisk kompensasjon for ubrukt permisjon ved avskjedigelse, samt tilfeller som er etablert i denne koden).

Anbefalt: