Endring Av Vilkårene I En Arbeidsavtale

Endring Av Vilkårene I En Arbeidsavtale
Endring Av Vilkårene I En Arbeidsavtale

Video: Endring Av Vilkårene I En Arbeidsavtale

Video: Endring Av Vilkårene I En Arbeidsavtale
Video: Aksjonærmøte i foretaket - Endring av arbeidskontrakt 2024, Kan
Anonim

I løpet av ansettelsen kan det være nødvendig å endre arbeidsavtalen. Slike endringer kan forholde seg til forskjellige vilkår i kontrakten og skyldes forskjellige årsaker.

Endring av vilkårene i en arbeidsavtale
Endring av vilkårene i en arbeidsavtale

På spørsmålet om prosedyren for endring av arbeidsavtalen var meninger fra spesialister delte. Noen mener at slike endringer i arbeidsavtalen som navnet på den ansatte eller adressen til arbeidsgiveren bør gjøres analogt med endringene i arbeidsboken, det vil si direkte i den opprinnelige teksten til kontrakten. Andre eksperter mener at det er nødvendig å inngå en tilleggsavtale til arbeidsavtalen som indikerer endringene. Samtidig, som praksis viser, er begge alternativene ganske akseptable.

Når det gjelder slike endringer i kontraktsvilkårene som overføring til en annen jobb på anmodning fra den ansatte, er innføring av dem kun tillatt etter avtale mellom partene.

Den ansatte må utstede en passende uttalelse som angir årsakene, endringene og tidspunktet for innføringen. Hvis arbeidsgiveren er enig i endringene som er foreslått av den ansatte, undertegner partene en tilleggsavtale til arbeidsavtalen. Om nødvendig utsteder arbeidsgiveren en passende ordre, skriver inn arbeidsboken og arbeidstakerens personlige kort.

Det er viktig å merke seg at det er tilfeller der arbeidsgiveren ikke har rett til å nekte å tilfredsstille arbeidstakerens forespørsel om å endre vilkårene i arbeidsavtalen (artikkel 93 i den russiske føderasjonens arbeidskode).

I tilfeller der arbeidsgiveren er initiativtaker til endringer i kontrakten, må han utstede en passende ordre. På bakgrunn av en slik ordre får arbeidstakeren et forslag om å endre vilkårene som tidligere er spesifisert i arbeidsavtalen. Hvis arbeidstakeren ikke godtar endringene som er foreslått av arbeidsgiveren, forblir vilkårene i arbeidsavtalen de samme.

Arbeidsgiveren kan ensidig endre arbeidsavtalen når de organisatoriske eller teknologiske arbeidsforholdene endres (artikkel 74 i den russiske føderasjonens arbeidskode). Det er ingen liste over organisatoriske og teknologiske arbeidsforhold nedfelt i loven. Disse inkluderer for eksempel innføring av ulike former for arbeidsorganisering, endringer i ledelsesstrukturen, arbeids- og hvileordninger, endringer i lønnssystemer, innføring av nye produksjonsteknologier, forbedring av arbeidsplasser osv.

I tilfeller av ensidig endring av vilkårene i arbeidsavtalen, må arbeidsgiveren overholde advarselprosedyren som er fastsatt i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Hvis arbeidstakeren godtar å bli overført til en ledig stilling, må arbeidsgiveren inngå en tilleggsavtale, utstede en overføringsordre, legge inn oppføringer i arbeidsboken og personkortet. Ellers blir arbeidsavtalen sagt opp i samsvar med nr. 7 i del 1 i art. 77 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Ved avskjedigelse på dette grunnlaget får den ansatte utbetalt en etterlønn med to ukers inntekt.

Endring av arbeidssted formaliseres av en tilleggsavtale. Når du endrer stillingsnavnet, gjøres det også endringer i arbeidsboken og ansattens personlige kort.

Hvis du endrer arbeidsperioden gjentatte ganger, bør du huske at den kan bli ubestemt hvis endringer gjøres etter utløpet av kontrakten og den totale varigheten av kontrakten overstiger fem år.

Anbefalt: