Hvorfor Annonsering Av øl I Internett-media Vil Bli Forbudt

Hvorfor Annonsering Av øl I Internett-media Vil Bli Forbudt
Hvorfor Annonsering Av øl I Internett-media Vil Bli Forbudt

Video: Hvorfor Annonsering Av øl I Internett-media Vil Bli Forbudt

Video: Hvorfor Annonsering Av øl I Internett-media Vil Bli Forbudt
Video: Кубический кооператив с анализом матрицы ► 1 Прохождение Left 4 dead 2 2024, April
Anonim

Onsdag 20. juni 2012 vedtok statsdumaen i førstebehandlingen et nytt lovforslag om et forbud mot reklame for øl og produkter med lite alkohol på russiske nettsteder.

Hvorfor annonsering av øl i Internett-media vil bli forbudt
Hvorfor annonsering av øl i Internett-media vil bli forbudt

I henhold til kravene i det nye lovforslaget, vil reklame for øl, så vel som andre produkter med lite alkohol med etylalkoholinnhold på mindre enn 5%, være fullstendig utestengt på nettsteder som er registrert som massemedier. Alkoholannonsering vil ikke forsvinne fra andre nettressurser. Dette tiltaket er innført for å redusere alkoholforbruket blant unge mennesker som er de mest aktive Internett-brukerne.

I følge Andrei Vorobyov, en av formennene for United Duma-fraksjonen, Andrei Vorobyov, bare de siste årene, har gjennomsnittsnivået for folk som begynner å drikke i Russland sunket fra 14 til 11 år, noe som betyr at vi ikke lenger er snakker om tenåringer, men om barn. For å løse dette problemet trenger Russland etter hans mening en storstilet "nasjonal plan for å bekjempe alkoholisme" og dens konsekvente og metodiske gjennomføring. Endringer i loven "On Advertising" er bare ett av tiltakene for å beskytte den yngre generasjonen mot introduksjon til alkohol.

Tidligere ble en rekke begrensninger for reklame for alkoholholdige drikker i media allerede innført i loven "On Advertising". For eksempel, i dag forbyr loven visning av alkoholannonser i luften på dagtid på TV, bilder med alkoholholdige produkter kan ikke plasseres på forsiden av magasiner, alkoholannonsering er forbudt på forsiden og baksiden av avisene.

Et nytt lovforslag som forby reklame for produkter med lite alkohol og øl på nettsteder som er registrert som massemedier, er utarbeidet av representanter for United Russia fraksjonen. Mange journalister bemerket umiddelbart at skuespillerinnen Maria Kozhevnikova, kjent for de fleste russere for sin rolle i ungdoms-TV-serien "Univer", deltok i utviklingen. Arbeidet med dette lovforslaget var det første i hennes parlamentariske karriere.

Anbefalt: