Hvordan Skrive Et Følgebrev For En Jobb

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive Et Følgebrev For En Jobb
Hvordan Skrive Et Følgebrev For En Jobb

Video: Hvordan Skrive Et Følgebrev For En Jobb

Video: Hvordan Skrive Et Følgebrev For En Jobb
Video: Hvordan søke jobb i Norge? - Norge 2024, Kan
Anonim

I løpet av jobbsøket sender jobbsøkere CV-ene sine til forskjellige ledige stillinger. Som et resultat rekrutterer en potensiell arbeidsgiver noen ganger flere titalls kandidater til en stilling. For at du og ditt CV skal bli lagt merke til, må du supplere det med et godt skrevet følgebrev.

Hvordan skrive et følgebrev for en jobb
Hvordan skrive et følgebrev for en jobb

Bruksanvisning

Trinn 1

Følgebrevet er utarbeidet i henhold til reglene for forretningskorrespondanse, så skriv det i A4-format, og observer margene: venstre, topp og bunn - 20 mm, høyre - 10 mm. Angi de nødvendige opplysningene: tittel, mottakerens navn, adresse, dato, søkerens underskrift, kontaktinformasjon.

Steg 2

Når du sender følgebrevet via e-post, angir du i emnelinjen den ledige stillingen du søker om. Selve teksten kan skrives i riktig felt, eller du kan legge ved en egen fil i Word-format.

Trinn 3

Tenk nøye gjennom innholdet i jobben. For å sikre at du lykkes i jobbsøket, må det oppfylle visse krav.

Trinn 4

I overskriften til brevet angir du den spesifikke personen du henvender deg til CV-en til. Dette kan være HR-sjef, leder for HR-avdeling osv. Hvis etternavn, navn, patronym er kjent, anbefales det å skrive dem i anken.

Trinn 5

Gi oss deretter beskjed om hvilken stilling du vil innta i organisasjonen, samt en spesifikk kilde til informasjon om ledige stillinger: for eksempel en annonse i avisen "Jobbsøk", på nettstedet www. poiskraboty.ru, i kjørelinjen til TV-kanalen osv. Skriv hvorfor du tiltrekkes av å jobbe i dette selskapet, vis din interesse for virksomheten og utviklingen.

Trinn 6

Beskriv kort dine profesjonelle og personlige egenskaper som karakteriserer deg som en passende kandidat for akkurat denne jobben. Bekreft beredskapen din for et personlig møte med en potensiell arbeidsgiver og diskusjon om potensielle kunder. Skriv inn kontaktene dine: mobiltelefon, e-postadresse.

Trinn 7

Ikke prøv å oppgi så mye informasjon om deg selv som mulig i følgebrevet: det er et CV for dette. Prøv å holde deg innenfor 2-3 avsnitt, skriv bare det viktigste som gjør deg til den mest egnede kandidaten til stillingen.

Trinn 8

Uttrykk tankene dine tydelig og konsekvent, skriv slik at brevet er lett å lese, ikke overbelast setninger med komplekse konstruksjoner. Følg reglene for staving og tegnsetting: feilstavede bokstaver kan føre til at CV-en din blir oversett.

Anbefalt: