Som Legger Mat I Hyllene I Supermarkedet

Innholdsfortegnelse:

Som Legger Mat I Hyllene I Supermarkedet
Som Legger Mat I Hyllene I Supermarkedet

Video: Som Legger Mat I Hyllene I Supermarkedet

Video: Som Legger Mat I Hyllene I Supermarkedet
Video: Фартук на кухне своими руками. Все этапы. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #30 2024, Kan
Anonim

De fleste butikker tilbyr kundene et veldig bredt utvalg av varer fra visse grupper. Dette gjelder spesielt for store supermarkeder, hvor antall stillinger kan være i tusenvis. Spesielle mennesker - handelsmenn - sørg for at vinduene ser attraktive ut.

Som legger mat i hyllene i supermarkedet
Som legger mat i hyllene i supermarkedet

Grunnleggende prinsipper for merchandising

Fra et markedsføringsperspektiv er merchandising et sett med aktiviteter som tar sikte på å øke varenes attraktivitet ved å bruke forskjellige teknikker relatert til sortiment, posisjon i vinduet, fargekombinasjoner og andre spørsmål knyttet til "visning" av varer.

Det er to hovedtilnærminger for å organisere visning av varer i hyllene og utstillingsvinduene. Den første blir noen ganger referert til som "visuell merchandising", og er hovedsakelig forbundet med innvirkningen på oppfatningen av kjøperen. For eksempel er det faktum at de dyreste elementene i en kategori pleier å være i øyehøyde, et resultat av denne tilnærmingen. Visuell markedsføring er nært knyttet til psykologi og design, siden utviklingen av beregningsmetoder tar hensyn til særegenheter ved menneskelig oppfatning, og bruker også manipulerende teknologier.

Kategorihandel er en tilnærming som store forhandlere ofte tar. Det er basert på det faktum at leverandører og produsenter av visse typer produkter inngår en spesiell avtale med butikken, som tydelig angir reglene for visning av varer. Denne metoden gjør det mulig for distributører å markedsføre bestemte posisjoner og oppnå plassering i de mest lønnsomme delene av vinduet. I dette tilfellet reduseres plikten til ansatte i et supermarked eller en butikk bare til å fylle på lager med produkter i vinduene, uten å fordype seg i detaljene ved prinsippene for plassering.

Merchandiser-arbeid

I bemanningstabellen til de fleste supermarkeder er det posisjoner for handelsmenn. I utgangspunktet inkluderer imidlertid deres funksjoner utelukkende oppdatering av varene i hyllene, i henhold til det tidligere kjente visningsprinsippet. Faktisk er ikke arbeidshandleransvaret til slike handelsmenn mye forskjellig fra de som vanlige flyttere, bortsett fra at det å jobbe i en supermarkedssal innebærer å følge en viss kleskode. Når det gjelder godtgjørelse til handelsmenn i supermarkeder, er det også sammenlignbart med lønn til ufaglært personell. Likevel er denne stillingen et godt alternativ for å starte en karriere innen handel: med tilstrekkelig erfaring kan selgeren innta stillingen som salgsassistent, deretter en kasserer, skiftleder, varesjef eller til og med en butikkadministrator.

I distribusjonsorganisasjoner er det også en stilling som en handelsmann, men jobbansvaret er helt annerledes. Disse ansatte bruker nesten all arbeidstiden sin på veien til butikkene, overvåker utstillingen av varer i marken, gir råd til butikkansatte og observerer konkurrenters arbeid.

Anbefalt: