Hvordan Få En Fortrinnspensjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få En Fortrinnspensjon
Hvordan Få En Fortrinnspensjon

Video: Hvordan Få En Fortrinnspensjon

Video: Hvordan Få En Fortrinnspensjon
Video: Pensjon | Finans Forklart 2024, April
Anonim

Pensjon er en kontantstøtte som betales til personer som har pensjonert seg og som er ufør eller har mistet forsørgeren. Nå er også utbetaling av pensjoner på fortrinnsbetingelser gitt. Det viktigste er å vite hvordan du ordner det.

Hvordan få en fortrinnspensjon
Hvordan få en fortrinnspensjon

Det er nødvendig

  • - pass
  • - sysselsettingshistorie;
  • - et sertifikat for gjennomsnittslønnen i 60 måneder kontinuerlig frem til 1. januar 2002 under ansettelsen;
  • - kontakter fra den tidligere arbeidsgiveren.

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn ut om du er berettiget til redusert pensjon. Det gis en fortrinnspensjon for personer som jobbet under vanskelige eller vanskelige arbeidsforhold (arbeider under jorden, høye temperaturer), i Nord-Nord, mødre med mange barn, krigsinvalider, blinde og andre borgerkategorier. En fullstendig liste over slike personer finner du i arbeidspensjonsloven.

Steg 2

Besøk pensjonskassen i ditt hjemområde. Der kan du finne ut nøyaktig om retten til pensjon og om listen over nødvendige dokumenter, avhengig av arbeidets art. Fremgangsmåten for innlevering og andre nyanser som kreves for registrering, blir forklart av fondets ansatte.

Trinn 3

Samle den nødvendige pakken med dokumenter. I tillegg til de nødvendige dokumentene. for visse kategorier av personer kan det være nødvendig: sertifikat for OPS, sertifikat for funksjonshemming, sertifikat for å finne funksjonshemmede familiemedlemmer osv. Det bør tas i betraktning at det for visse spesialiteter kreves ytterligere sertifikater. For eksempel må dykkere sende inn en dykkerbok som registrerer antall timer de har brukt under vann.

Trinn 4

Kontakt organisasjonen der du jobbet. Nesten alle nødvendige sertifikater og utdrag kan fås der. Ulike dokumenter og sertifikater må bekrefte tjenestens lengde og arbeidets art. Indikatorer knyttet til visse typer arbeid er også utarbeidet. Dette kan være arbeidsaktivitet i et bestemt område, bystatus, arbeid med farlige materialer, arbeidsbelastning i arbeidstiden, etc. Sertifikater som bekrefter denne informasjonen, utstedes av arbeidsgiveren.

Trinn 5

Send inn den innsamlede dokumentpakken til pensjonsfondet. Der fylles det ut søknader om førtidspensjonering. En ansatt i Pensjonskassen sjekker riktigheten av dokumentene og godtar dem, og deretter utstedes en fortrinnspensjon.

Anbefalt: