Hvordan Arkivere Regnskapsdokumenter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Arkivere Regnskapsdokumenter
Hvordan Arkivere Regnskapsdokumenter

Video: Hvordan Arkivere Regnskapsdokumenter

Video: Hvordan Arkivere Regnskapsdokumenter
Video: ACCOUNT DOCUMENT IN BUSINESS ACCOUNTING(PART-1) 2024, April
Anonim

Spørsmålet om dokumentlagring refererer til dokumentflytforskriften, som er utviklet av organisasjonen og godkjent i dens regnskapsprinsipper. Hver hovedregnskapsfører i en organisasjon bestemmer selv hvordan dokumenter skal lagres. Det avhenger av størrelsen på bedriften, og av aktivitetstypene, og av måten å organisere regnskap på. Det er flere former for regnskap: journalordre; minnesordre; forenklet form for små bedrifter.

Hvordan arkivere regnskapsdokumenter
Hvordan arkivere regnskapsdokumenter

Det er nødvendig

  • - Bindemapper,
  • - mapperegistratorer,
  • - kildedokumenter.

Bruksanvisning

Trinn 1

Regnskapssystemet for journalordre er det vanligste. Det brukes vanligvis i automatiseringsprogrammer for regnskap. Opprett 1 mappe for regnskapsåret for hver ordrebok.

Steg 2

I journalordren nummer 1 "Kassereren" inkluderer resultatene av forretningstransaksjoner på konto 50 "kontanter". Start en journal i 1 måned. Legg til alle kontantdokumenter (innkommende og utgående kontantordrer, et vedlagt ark i kontantboken). Cash book er et eget dokument.

Trinn 3

Den andre journalordren nr. 2 "Bank". Fyll denne journalen med kontoutskrifter med vedlagte betalingsoppdrag osv.

Trinn 4

I journalordren nr. 5 "Oppgjør med kunder" inkluderer dokumenter basert på motregning av gjensidige krav, reflektert på konto nr. 67 "Oppgjør i rekkefølgen for motregning av gjensidige krav."

Trinn 5

Fakturaer for materielle eiendeler mottatt fra leverandører, arkiv dem i journalbestillingsnummer 6 "Oppgjør med leverandører og entreprenører." Spesiell arkiveringsprosedyre for fakturaer. Oppbevar fakturaer mottatt fra leverandører og andre eksemplarer av fakturaer utstedt til kunder i separate tidsskrifter.

Trinn 6

Send inn forhåndsrapporter med vedlagte salg og skattekvitteringer til journalordren nr. 7 "Oppgjør med ansvarlige personer".

Trinn 7

I journalbestillingsnummer 8 "Oppgjør med budsjett og utenbudsjettmessige midler" arkiveres regnskapsregistre for beregning av skatt.

Trinn 8

Gjør lønnskalkyler i journalordrenummeret 10. Legg inn en timeliste, lønn, kopier av ferieordrer, ferienotater osv. Til den.

Trinn 9

Start en journalordre nr. 15 "For andre transaksjoner", der du legger inn dokumenter som ikke er inkludert i andre tidsskrifter. Lag separate mapper for rapporter: kvartalsrapporter, årsrapport, rapporter til pensjonskassen, rapporter til skattekontoret osv.

Anbefalt: