Hvordan Inngå En Arbeidsavtale

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Inngå En Arbeidsavtale
Hvordan Inngå En Arbeidsavtale

Video: Hvordan Inngå En Arbeidsavtale

Video: Hvordan Inngå En Arbeidsavtale
Video: Arbeidsavtalen | Hvordan skrive arbeidskontrakt 2024, Kan
Anonim

Ved ansettelse av en ansatt må arbeidsgiveren inngå en arbeidsavtale med ham. En slik avtale vil beskytte både arbeidstakeren og det arbeidsgivende selskapet mot den andre partens uærlighet. Den spesifiserer rettighetene og forpliktelsene til begge parter, foreskriver betalingsspørsmål og mange andre viktige spørsmål.

Hvordan inngå en arbeidsavtale
Hvordan inngå en arbeidsavtale

Nødvendig

Seksjon III i den russiske føderasjonens arbeidskode er viet til inngåelsen av en arbeidsavtale. Hver potensiell ansatt og arbeidsgiver skal gjøre seg kjent med det

Bruksanvisning

Trinn 1

I henhold til gjeldende lovgivning er en arbeidskontrakt en avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, der arbeidsgiveren må gi arbeidstakeren en spesifikk jobb, gi ham arbeidsforhold og betale lønn i tide, og arbeidstakeren må jobbe og overholde gjeldende arbeidsregler i dette selskapet. Fra denne definisjonen blir essensen av arbeidsavtalen ganske klar.

Steg 2

Du kan inngå en arbeidsavtale med en person som har fylt 16 år. Hvis du har samtykke fra foreldrene, kan du avslutte det med en 14-15 år gammel tenåring. Naturligvis gis det spesielle arbeidsforhold for mindreårige - for eksempel færre timer de har rett til å jobbe per uke.

Trinn 3

Arbeidsavtalen spesifiserer følgende:

1. Fullt navn på arbeidstakeren og navnet på arbeidsgiveren;

2. informasjon om dem (pass for arbeidstakeren, TIN for arbeidsgiveren);

3. sted og dato for inngåelse av arbeidsavtalen;

4. arbeidsfunksjon - hva den ansatte vil gjøre, hva stillingen vil hetes;

5. dato for arbeidets begynnelse;

6. spørsmål om betaling, sosial forsikring;

7. noen andre forhold, avhengig av arten av arbeidet og selskapet.

Trinn 4

Vanligvis er en prøvetid foreskrevet i arbeidsavtalen. Det bør ikke overstige tre måneder, og for ledere - seks. I tilfelle prøveperioden ikke er tilfredsstillende, har arbeidsgiveren rett til å si opp kontrakten med arbeidstakeren.

Trinn 5

For å inngå en kontrakt må den ansatte fremvise pass, arbeidsbok, utdanningsdokument og forsikringsbevis. Arbeidsboken er hoveddokumentet som registrerer arbeidstakers arbeidsaktivitet og ansiennitet.

Anbefalt: