Ulemper Og Fordeler Med å Være Salgssjef

Innholdsfortegnelse:

Ulemper Og Fordeler Med å Være Salgssjef
Ulemper Og Fordeler Med å Være Salgssjef

Video: Ulemper Og Fordeler Med å Være Salgssjef

Video: Ulemper Og Fordeler Med å Være Salgssjef
Video: De tre største fejl ved en gulvafslibning 2024, Kan
Anonim

Jobben til en salgssjef tiltrekker seg arbeidssøkere med potensielle kunder. I denne stillingen kan du stadig vokse profesjonelt og samtidig få en god inntekt. Imidlertid er det også ulemper med dette yrket.

Salgssjef er et lovende yrke
Salgssjef er et lovende yrke

Bruksanvisning

Trinn 1

Blant fordelene ved å jobbe som salgssjef, kan man ikke unnlate å merke seg muligheten for en ganske høy inntekt. I noen selskaper er maksimal inntekt for denne stillingen ikke begrenset. Imidlertid kan det samtidig nevnes at en svært lav garantert inntekt, det vil si lønn, noen ganger tildeles stillingen som spesialist i en kommersiell struktur. I tilfelle feil eller utenfor sesongen risikerer arbeidstakeren å motta veldig lite lønn.

Steg 2

En salgssjefs ansettelseskontrakt spesifiserer sjelden salgsprosenter og bonuser for en måned, kvartal eller år. Dette betyr at selv en vellykket spesialist risikerer å bli stående uten bonus i tilfelle oppsigelse eller lederskifte. På den annen side får ansatte i den kommersielle avdelingen noen ganger de høyeste bonusene og nyter forskjellige privilegier, for eksempel en gratis tidsplan og muligheten til å jobbe eksternt.

Trinn 3

Salgspersonell får ofte opplæring på bekostning av selskapet. Interessante opplæringer om handelskunsten og personlig vekst hjelper ansatte til å bli profesjonelle. Men samtidig, basert på resultatene av opplæringen, kuttes det på ansattes evne til å kommunisere med kunder, identifisere behov og inngå avtaler. Vi må ikke glemme at det alltid er noe stress å jobbe med mennesker. Salgssjefer må være i stand til å motstå det.

Trinn 4

En annen ulempe ved å jobbe som salgssjef er kravet til ledelsen om alltid å oppfylle de planlagte planene. For det første er det konstant psykologisk press på den ansatte fordi de planlegger møter og møter, så vel som når de fyller ut rapporter, berører de temaet effektivitet. For det andre følger ledelsen i noen selskaper en strategi for å heve linjen for selgere i hver påfølgende periode, og det blir vanskeligere og vanskeligere å utføre oppgavene som er satt.

Trinn 5

Fordelen med å jobbe som salgssjef er evnen til å kommunisere med nye, interessante, vellykkede mennesker og kjenne drivkraften fra å inngå nye avtaler. Resultatet avhenger imidlertid ikke alltid av profesjonaliteten til en spesialist i den kommersielle avdelingen. Og noen ganger blir ikke store anstrengelser kronet med noen suksess, arbeidet som blir gjort noteres ikke av ledelsen og blir ikke betalt.

Trinn 6

Av en eller annen grunn foretrekker de å se unge mennesker i stillingen som salgssjef. Det viser seg at det lite sannsynlig vil lykkes å bygge en horisontal karriere på dette området. Hvis en person ikke er innstilt på vekst i høyden og ikke ønsker å være leder, må han før eller siden endre yrke. Det er imidlertid unntak. I tillegg kan du velge et annet salgsområde som er mer passende for en solid alder, og jobbe i det.

Anbefalt: