Hvordan Du Skal Oppføre Deg Hvis Du Skal På Forretningsreise Med Sjefen Din

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skal Oppføre Deg Hvis Du Skal På Forretningsreise Med Sjefen Din
Hvordan Du Skal Oppføre Deg Hvis Du Skal På Forretningsreise Med Sjefen Din

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg Hvis Du Skal På Forretningsreise Med Sjefen Din

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg Hvis Du Skal På Forretningsreise Med Sjefen Din
Video: Min jobb er å observere skogen og her skjer det noe rart. 2024, April
Anonim

Underordnede følger ofte sine overordnede på forretningsreise. Og for mange er det vanskelig å bestemme hvordan man skal oppføre seg med ledelsen, for ikke å krysse linjen for forretningsforhold. Til tross for den uvanlige situasjonen forblir de grunnleggende reglene for forretningskommunikasjon de samme og tillater ikke lettsindighet eller overdreven løshet.

Hvordan du skal oppføre deg hvis du skal på forretningsreise med sjefen din
Hvordan du skal oppføre deg hvis du skal på forretningsreise med sjefen din

Transportere

Hvis en forretningsreise innebærer et lengre opphold i transport, bør du tenke på forhånd om hva du vil gjøre på turen og hvordan du vil se ut. Du kan trenge et bytte av behagelig sportsklær for å reise på toget. I dette tilfellet bør lukkede antrekk med gratis kutt foretrekkes. Shorts og tanktopper med stropper eller stikkende utringninger er ikke tillatt. Hvis du planlegger å fly eller reise med bil, bør du velge et sett med kontorklær laget av rynkefrie stoffer, der du når som helst vil være klar til et forretningsmøte og ikke vil forsinke sjefene dine for å sette deg i orden.

Samtale

Selvfølgelig må du på turen snakke om noe. Som med alle forretningsinnstillinger, bør emner relatert til helse, religion og politikk unngås. Sjefen vil kanskje forberede seg på kommende avtaler. Samle alt du trenger på forhånd og lagre det på et lett tilgjengelig sted. Dette vil hjelpe deg med å demonstrere din organisasjon og profesjonalitet. Hvis sjefen din vil ta en pause og komme seg vekk fra jobben, kan du lese eller lytte til musikk gjennom hodetelefoner. Dette vil hjelpe deg mens du reiser og unngå vanskelig stillhet.

Hotell

Forretningsetikett forutsetter at du ikke bør vise deg upassende til ledelsen, selv når du er på et hotell. Hvis sjefen din ber deg om å komme inn på rommet ditt, kan du ordne deg. Det er spesielt viktig for kvinner å ikke tillate situasjoner der det er mulig å bryte anstendighetens rammer. Det frarådes sterkt å møte foran overordnede i en hotellkjortel eller med en uklart frisyre.

Arbeidstid

Vær forberedt på å jobbe lenger enn vanlig på forretningsreise, selv om du absolutt har all rett til å sove og få fri. Kanskje du må håndtere problemer som dukker opp under reisen mens du er på farten, eller forberede deg på møter. Vanligvis faller det meste av ansvaret til andelen vanlige ansatte som følger ledere. Imidlertid gir lovgivningen monetær kompensasjon for tilleggsarbeid med dobbeltlønn.

Anstendighetens kant

Uansett hvilket miljø du er under en forretningsreise med dine overordnede, husk å opprettholde avstand og enkel anstendighet. Å drikke alkoholholdige drikker, pengespill og ærlige samtaler som inkluderer diskusjon om arbeidsteamet eller personlige forhold er ikke tillatt. Som praksis viser, har en slik "tilnærming" til ledelsen et katastrofalt utfall for underordnede som har overskredet grensene for det som er tillatt, noe som gjenspeiles i deres karrieresuksess.

Anbefalt: