Hva Er Varm Opplevelse

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Varm Opplevelse
Hva Er Varm Opplevelse

Video: Hva Er Varm Opplevelse

Video: Hva Er Varm Opplevelse
Video: Ittens fargelære 2024, Kan
Anonim

Visse aktiviteter eller forhold der de utføres er skadelige eller farlige for menneskers helse. I dette tilfellet kalles årsarbeidet under disse forholdene "hot experience". Det innebærer visse fordeler, særlig førtidspensjonering.

Hva er varm opplevelse
Hva er varm opplevelse

"Hot" eller skadelig arbeidserfaring er kontinuerlig arbeidserfaring under farlige eller skadelige arbeidsforhold, så vel som å bo i det fjerne Nord eller på steder som er likestilt med dem (den såkalte "nordlige" opplevelsen).

Tidlig tildeling av alderspensjon for personer med lignende erfaring er etablert under vilkårene i gjeldende lov "Om alderspensjoner i Russland" (føderal lov av 17. desember 2001 N 173-FZ). Pensjonen til den tidligere nådde pensjonsalderen kan tilføres menn i en alder av 55 år, til kvinner - 50 år. For å gjøre dette må du ha en "hot" opplevelse på 12, 5 år for menn og 10 år for kvinner, samt en total forsikringserfaring på henholdsvis 25 og 20 år.

Hvis en person bare har halvparten av den "varme" arbeidserfaringen, men samtidig er alminnelig forsikringsperiode utarbeidet, vil arbeidspensjonen bli beregnet med en aldersnedgang med 1 år for hver 2,5 "varme" jobber for menn og 2 år for kvinner.

For spørsmål om beregning av "varm opplevelse", fastsettelse av faren for yrket og annen viktig informasjon, er det best å kontakte nærmeste gren av Pensjonsfondet i Russland.

Denne føderale loven sørger for førtidspensjonering for borgere som har jobbet i Nord-Nord i minst 15 kalenderår og minst 20 kalenderår på steder som tilsvarer dem. Samtidig er det nødvendig å ha forsikringserfaringen, slik loven gir, samt erfaringene i det aktuelle arbeidet. Da beregnes alderspensjonen med en nedgang på fem år.

Fordeler og erstatning

Lovgivningen i Den russiske føderasjonen gir en rekke fordeler og kompensasjoner for ansatte som jobber i jobber med farlige eller skadelige arbeidsforhold. I henhold til arbeidskoden i Den russiske føderasjonen har ansatte rett til redusert arbeidstid, ekstra årlig permisjon og høyere lønn.

Arbeidsuken reduseres med 4 eller flere timer for arbeid med skadelige eller farlige arbeidsforhold.

Arbeidsgiveren er forpliktet til å gi denne kategorien arbeidstakere (gratis) personlig verneutstyr, kjeledress og fottøy, samt melk (eller andre tilsvarende produkter) og annen terapeutisk og profylaktisk mat.

Mindreåriges arbeidsrett

Den russiske føderasjonens arbeidskode forbyr bruk av arbeidskraft av personer under atten år i arbeid med farlige eller skadelige arbeidsforhold, underjordisk arbeid. Også i jobber som potensielt er skadelige for deres helse og moralske utvikling.

Anbefalt: