Hvordan Bestå Sertifisering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestå Sertifisering
Hvordan Bestå Sertifisering

Video: Hvordan Bestå Sertifisering

Video: Hvordan Bestå Sertifisering
Video: HOW TO PASS ANY IT CERTIFICATION EXAM (3 Phase Approach) 2024, Kan
Anonim

Sertifisering av ansatte for deres egnethet til stillingen de har er en valgfri prosedyre, med unntak av offentlige etater, enhetsbedrifter og noen farlige næringer. Men mange arbeidsgivere utfører det på eget initiativ og bruker det som et verktøy for å forbedre de ansattes profesjonalitet, og til slutt for å forbedre kvaliteten på tilbudte produkter og tjenester.

Hvordan bestå sertifisering
Hvordan bestå sertifisering

Bruksanvisning

Trinn 1

Ikke ta sertifisering som et forsøk fra ledelsen å legge press på ansatte. Behandle det som et insentiv, en anledning til å utdype kunnskapen din, utvide ditt aktivitetsfelt, vise og bevise deg selv fra den beste siden. Sertifisering gir en mulighet til å forstå klart hva som kreves av deg på arbeidsplassen og hvordan du kan forbedre kvaliteten på arbeidet ditt. I tillegg er dette en flott mulighet til å avsløre potensialet ditt foran ledelsen, noe som kan føre til ytterligere karrierevekst.

Steg 2

Det er viktig å stille inn riktig og ikke behandle sertifisering som en eksamen ved et universitet: du har allerede litt arbeidserfaring og du vil ikke kunne miste den kunnskapen du har fått, selv om du er veldig bekymret. De profesjonelle suksessene du allerede har, vil gi deg selvtillit - tross alt er ansatte som har jobbet på denne arbeidsplassen i minst ett år sertifisert. Du skal ikke tro at siden du blir utsatt for en slik eksamen, tviler de på profesjonalitet og evner, og du bør ikke forvente en negativ holdning til deg selv fra kommisjonen. Panelet, som vanligvis består av seniorkollegaene og ledelsen, er opprinnelig velvillig overfor alle som gjennomgår sertifisering. Og husk at selv en negativ vurdering ikke er en grunn til din oppsigelse, men et insentiv til å trekke konklusjoner og revurdere holdningen din til arbeid.

Trinn 3

Ikke la situasjonen gå av seg selv før du forbereder deg på sertifisering, selv om du føler deg ganske trygg. Gå gjennom sertifiseringsprogrammet og undersøke spørsmålene som kan stilles. Vær spesielt oppmerksom på de normative dokumentene og lokale handlingene, som du bør bli veiledet av i arbeidet ditt. Oppfrisk dem i minnet ditt, les dem nøye for å være sikker på at du forstår og gjør alt riktig.

Trinn 4

Det skader ikke å se jobbansvaret ditt for å være sikker på at du gjør dem i sin helhet. Les regelverket for avdelingen du jobber i for å få en generell ide om aktivitetene, målene og oppgavene den står overfor. Forstå selv hvordan avdelingen din samhandler med andre avdelinger i selskapet. Korrelerer dette med prinsippene i det internasjonale kvalitetssystemet, som for tiden implementeres på de fleste russiske bedrifter. Denne teoretiske kunnskapen burde være nok til at du kan svare på alle spørsmålene som kommisjonens medlemmer kan stille. Nå er det viktigste å kunne stille og kompetent presentere denne kunnskapen.

Anbefalt: