Hvordan Bestå Et Intervju

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestå Et Intervju
Hvordan Bestå Et Intervju

Video: Hvordan Bestå Et Intervju

Video: Hvordan Bestå Et Intervju
Video: Jobbintervju - hva er det og hva bør du tenke på? 2024, Kan
Anonim

Verken et nøye skrevet CV, anbefalinger eller omfattende arbeidserfaring vil hjelpe en søker til å få en god stilling hvis han ikke vet hvordan han skal oppføre seg i et intervju. Det er viktig ikke bare å streve for å gjøre et godt inntrykk på arbeidsgiveren, men også å vite hvordan du gjør det.

Hvordan bestå et intervju
Hvordan bestå et intervju

Bruksanvisning

Trinn 1

Ikke kom for sent. Du må være forberedt på ubehagelige situasjoner, inkludert trafikkork eller havari i kjøretøyet. Videre er det en risiko for at du ikke umiddelbart finner riktig kontor. Hvis søkeren ikke møter i tide til intervjuet, om enn med god grunn, setter dette ham i et ufordelaktig lys foran arbeidsgiveren og reduserer sjansene for å få ønsket stilling betydelig.

Steg 2

Arbeid med utseendet ditt. Selv om ansatte ofte kler seg i en uformell stil i selskapet der du vil jobbe, bør du komme strengt og pent kledd til intervjuet. Når du snakker med arbeidsgiveren din, prøv å være rolig: ikke fikle med håret og knappene dine, ikke rynk stoffet på klærne dine.

Trinn 3

Svar på spørsmål trygt, kort og tydelig. Ikke si for mye eller gå bort fra emnet. Hvis du er vant til å chatte mye når du føler deg engstelig, kan du prøve å roe deg ned før intervjuet. Delvis vil en liten øvelse hjelpe deg med dette: forestill deg en samtale med en arbeidsgiver og svar høyt noen få vanlige spørsmål: for eksempel om ditt forrige arbeidssted, om forhold til kolleger og overordnede, om ferdigheter og evner.

Trinn 4

Husk at du i intervjuet stort sett må svare på spørsmål, ikke stille dem. Imidlertid er det noen spørsmål å forberede på forhånd. De trenger ikke å være dumme eller kilete. For eksempel kan du spørre hvorfor en ledig stilling ble ledig, men du bør ikke spørre hvorfor den tidligere ansatte ble sagt opp og hva han gjorde galt. Spørsmål kan også forholde seg til arbeidsplanen, fordelerpakken og andre viktige punkter.

Trinn 5

Svar på sensitive spørsmål rolig og trygt. Mange av disse øyeblikkene kan beregnes på forhånd: for eksempel blir jobbsøkere spurt om årsakene til at de forlater sin tidligere jobb, en pause i jobben, planer i familielivet.

Trinn 6

Ikke si noe dårlig om forrige jobb. Dessverre snakker arbeidssøkere noen ganger negativt om det forrige selskapet eller sjefene, og prøver å understreke at de verdsetter den nye arbeidsgiveren mer, men representanter for selskaper, spesielt store, kjenner til verdien av slike ord. Bak negative anmeldelser kan de se søkerens konflikt, hans manglende evne til å jobbe med mennesker, en vanskelig karakter, dårlig utviklede faglige kvaliteter.

Trinn 7

Vær rimelig ærlig. Hvis du blir spurt om en ferdighet du ikke har, er det bedre å si at du er klar til å lære den, men ikke lyve som om den allerede er på listen over ferdigheter.

Anbefalt: