Hvordan Velge En Eierform

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Eierform
Hvordan Velge En Eierform

Video: Hvordan Velge En Eierform

Video: Hvordan Velge En Eierform
Video: Bolighandelen - Episode: Førstegangskjøperen 2024, April
Anonim

Enhver bransje må være offisielt registrert hos offentlige etater. De vanligste organisatoriske og juridiske eierformene er individuelle entreprenører, LLC og CJSC. Det gjenstår bare å velge hvilken form som passer best for deg.

Hvordan velge en eierform
Hvordan velge en eierform

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem målene og målene som din bedrift eller virksomhet vil oppfylle, samt omfanget av den fremtidige virksomheten. Det er disse faktorene som spiller en nøkkelrolle i valget av den organisatoriske og juridiske eierformen.

Steg 2

Analyser fordeler og ulemper ved forskjellige organisatoriske og juridiske former. Først etter å ha veid alle fordeler og ulemper, kan du velge det mest optimale alternativet for din virksomhet.

Trinn 3

Hvis du er den eneste deltakeren i aktiviteten din, kan du registrere deg som en enkelt entreprenør. For det første trenger du ikke å opprette et firmacharter. For det andre kan du registrere virksomheten din på adressen du bor, noe som betyr at det ikke er behov for å løse problemet med en juridisk adresse. En annen fordel er det jevne kontantuttaket fra banken. Men ulempen er at i tilfelle uforutsette omstendigheter risikerer du all eiendommen din.

Trinn 4

Hvis flere partnere deltar i dannelsen av et nytt selskap, velger du et aksjeselskap som den juridiske eierformen. I dette tilfellet bærer alle grunnleggere av LLC ansvaret for loven, og ingen risikerer deres eiendom, men bare aksjer. Også, hvis du planlegger å handle med alkoholholdige produkter, kan du for en LLC få en lisens for denne typen aktiviteter, noe som ikke kan gjøres av en enkelt entreprenør. Når du registrerer en LLC, kan man ikke gjøre uten et charter og en juridisk adresse. Du må også utstede en bankkonto, lage en forsegling og bidra med din andel til den autoriserte kapitalen.

Trinn 5

Den samme vanlige eierformen som en LLC er et lukket aksjeselskap. Forskjellen er at grunnleggerne av CJSC må registrere sine aksjer hos Federal Service for Financial Markets. Med de samme aksjene er de ansvarlige for loven og kan bare selge dem i organisasjonen. Derfor, hvis det er planlagt å tiltrekke seg investorer, så registrer en CJSC, som aksjonærene de kan bli etter at selskapet mottar alle de offisielle dokumentene for å drive virksomhet.

Anbefalt: