Hvordan Bestemme Størrelsen På Aksjen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Størrelsen På Aksjen
Hvordan Bestemme Størrelsen På Aksjen

Video: Hvordan Bestemme Størrelsen På Aksjen

Video: Hvordan Bestemme Størrelsen På Aksjen
Video: Aksjer og fond for nybegynnere - 10 ting du må vite 2024, Kan
Anonim

Den sivile lovgivningen i Russland sørger for konsepter som felles andel og felles felleseie. Ved delt eierskap tilhører eierretten til en hvilken som helst eiendom to eller flere emner av aksjer. Det viser seg at i tilfelle felleseie har hvert av fagene en viss andel i eierskapet til eiendommen. Aksjens størrelse fastsettes enten ved lov eller etter avtale mellom partene. Hvis aksjene ikke er spesifisert, blir de ansett som likeverdige.

Hvordan bestemme størrelsen på aksjen
Hvordan bestemme størrelsen på aksjen

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis partene ikke har blitt enige om seg imellom, kan noen av deltakerne søke domstolen med et krav om å skille sin andel fra felleseiendommen. Det skal huskes at det kan tilfredsstilles hvis aksjen kan skilles ut i natura. Hvis det er umulig å gjøre dette, vil enheten som har erklært kravet om å skille en aksje fra felleseiendommen kunne motta en viss sum penger eller annen kompensasjon for verdien av sin andel i slik eiendom. Når de erklærer et vilkår for å betale ham kompensasjon, er andre deltakere forpliktet til å betale ham kostnaden for sin andel. Mengden av økonomisk kompensasjon bestemmes av partene, og i mangel av samtykke, av retten etter krav fra søkeren. Kompensasjonsbeløpet må tilsvare markedsverdien av felleseiendommen på tidspunktet for tvisten. Retten er forpliktet til å ta hensyn til ekspertuttalelsen, andre forhold som vil være viktige for en bestemt sak.

Steg 2

Den russiske borgerloven sørget for et unntak fra hovedregelen, dvs. betaling av erstatning med samtykke fra den som har fremsatt et slikt krav er mulig når hans andel i felleseiendommen er ubetydelig, det er urealistisk å tildele det, subjektet har ingen interesse i å bruke felleseiendommen. Hvis disse tre forholdene er fastslått, kan retten i fravær av denne deltakeren be om betaling av kompensasjon i stedet for tildeling av en andel i felleseiendommen.

Trinn 3

En lignende situasjon oppstår når en slik enhet tildeles eiendom til et beløp som er større eller mindre enn størrelsen på sin andel i felleseie. Denne forskjellen i den tildelte eiendommen vil bli utjevnet ved å betale en passende sum penger eller annen kompensasjon. Siden dette avviket kan være både i retning av å øke andelen og i retning av å avta, vil enten den fremtredende enheten eller andre deltakere i felleseiendommen (avhengig av omstendighetene i det spesielle tilfellet) være forpliktet til å betale økonomisk kompensasjon.

Anbefalt: