Hvordan Få Fri

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Fri
Hvordan Få Fri
Anonim

Så den etterlengtede nyttårsferien har kommet. Men du har ikke tid til hvile, slutten av året er en avgjørende periode for bedriften. Akkurat nå er det nødvendig å oppsummere resultatene av årets arbeid, for å stramme de resterende "halene". Og selv om ingen tvinger deg, går du på jobb. I tilfelle dette er til fordel for virksomheten, vil arbeidsgiveren støtte din entusiasme. Men hvis du trenger ekstra hvile, har du fri. Når og hvordan kan du bruke fritiden din?

Hvordan få fri
Hvordan få fri

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må du bestemme at fridagen er hviledagene som blir gitt til arbeidstakeren for tidligere jobbet utenom arbeidstid. Dette kan være arbeid i helger, helligdager, utenfor tidsplanen osv. Ikke forveksle dem med hviledager uten lønn på grunn av fremtidig permisjon, gitt i henhold til tariffavtalen.

Steg 2

Så du har fri. Dette må bekreftes av en passende bestilling på en arbeidsdag. For å gjøre dette, på grunnlag av ditt skriftlige samtykke til å jobbe i en helg eller ferie, må arbeidsgiveren utstede en ordre for selskapet. I søknaden din om samtykke til å jobbe i en helg eller på en helligdag, angi om du vil hvile eller motta tilleggsbetaling, fordi slikt arbeid betales dobbelt.

Tilrettelegging av fri på et passende tidspunkt for deg må spesifiseres i rekkefølgen for arbeidsdagen.

Trinn 3

Hvis alt er gjort riktig, må du om nødvendig kontakte lederen med en søknad om levering av fristen. For at den skal signeres uten unødvendige forsinkelser, angir du årsaken til at du trenger fri denne dagen. Angi også arbeidsdagen du tar fri for i applikasjonen.

Trinn 4

Så snart søknaden er signert av lederen, vil personalledelsen utarbeide en ordre for å gi deg en hviledag. Etter å ha lest bestillingen, kan du hvile. Denne dagen betales ikke og fridagen da du jobbet belastes med en enkelt sats. Hvis du gjør alt i samsvar med anbefalingene ovenfor, vil det ikke være noen problemer med å gi deg fri.

Anbefalt: