Hva Er Domstolene

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Domstolene
Hva Er Domstolene

Video: Hva Er Domstolene

Video: Hva Er Domstolene
Video: Video og lyd i norske domstoler - PDK 2024, April
Anonim

Alle domstoler i Russland er samlet i rettssystemet, som skiller dem etter type og type, og sakene de vurderer - etter jurisdiksjon. I dag er det 4 typer skip.

Hva er domstolene
Hva er domstolene

Alle domstoler er delt inn i fire typer:

- konstitusjonelle domstoler, - voldgiftsdomstoler, - militære domstoler, - domstoler med generell jurisdiksjon.

Domstoler med generell jurisdiksjon

De vanligste domstolene er domstolene med generell jurisdiksjon, som fullbyrder rett for sivile, straffbare og administrative lovbrudd. I dag, i hvert distrikt i byen, så vel som i alle landlige territoriale enheter, er det en dommer og et føderalt distrikt, distrikts- eller regional domstol. Fredsdommere vurderer "enkle" saker, hvor straffen ikke overstiger tre års fengsel, alle administrative tvister, samt noen av de straffbare forholdene. Jurisdiksjonen til fredsdommere inkluderer også eiendom, arvstvister, krav om skilsmisse og fastsettelse av beløp for underhold av barn og / eller funksjonshemmede, eldre osv.

Den neste "i ansiennitet" etter fredsdommerne er den føderale domstolen. Disse domstolene vurderer alle krav og saker, inkludert alvorlige og spesielt alvorlige saker. Dette rettsorganet er veldig voluminøst, har et apparat og en utøvende del, et internt hierarki. Distriktsdomstoler er således underlagt byretter, byretter for tingretter, tingretter for regionale domstoler og regionale domstoler for republikanske. Det høyeste organet er Høyesterett i Russland, som behandler saker ved anke og kassasjon.

En anke er en verifisering av en høyere domstol for lovligheten av en avgjørelse som allerede er trådt i kraft på dokumentene som er tilgjengelige i saken.

Militære domstoler tilhører også kategorien domstoler med generell jurisdiksjon, men de skiller seg ut på grunn av den spesielle situasjonen til personene som deltar i prosessen (og retten behandler saker mot militært personell) og problemene knyttet til dem. Møter med slike domstoler er nesten aldri åpne, og ved en avgjørelse kan den skyldige bringes for en domstol.

Den første lenken til militærdomstolen er garnisons- og flotilladomstolene, de er underordnet formasjonsdomstolene, deretter - hærer, styrker (dette er den andre lenken der saker kan gjennomgås i rekkefølgen av kassasjon og anke, så vel som om nylig oppdagede omstendigheter). Det høyeste rettsorganet er det militære kollegiet til Høyesterett i Russland.

Cassasjon - verifisering av en høyere domstol for lovligheten av en avgjørelse fra en lavere domstol som ennå ikke har trådt i kraft. Tillater innlevering av nye bevis.

Voldgiftsdomstoler

Økonomiske tvister mellom juridiske enheter må behandles av voldgiftsretten. Den har også en forgrenet struktur som er underlagt territorialitetsprinsippet. Slike domstoler er distrikt, anker. Det høyeste rettsorganet - Den russiske føderasjonens høyeste voldgiftsrett - skiller seg ut.

konstitusjonelle domstol

Forfatningsdomstolen i Russland er den samme, den består av 13 dommere, valgt i en spesiell ordre. Forfatningsdomstolen behandler ikke private tvister. Det er organet for konstitusjonell kontroll, det har bare ansvar for lovgivningsmessige saker, og derfor blir avgjørelsene fra denne domstolen utført sammen med de normative rettsaktene i Russland. Bare ved en avgjørelse fra forfatningsdomstolen kan den adopterte normative handlingen utfordres, kanselleres eller revideres.

Anbefalt: