Hva Du Skal Gjøre Hvis Arbeidskraft Går Tapt

Hva Du Skal Gjøre Hvis Arbeidskraft Går Tapt
Hva Du Skal Gjøre Hvis Arbeidskraft Går Tapt

Video: Hva Du Skal Gjøre Hvis Arbeidskraft Går Tapt

Video: Hva Du Skal Gjøre Hvis Arbeidskraft Går Tapt
Video: Jeg gjorde meg varm og trivelig ... på verkstedet) 2024, Oktober
Anonim

Tapet av en arbeidsbok kan bli alvorlige problemer for eieren. Gjenopprettingen av dette dokumentet tar tid og krefter, så det bør håndteres umiddelbart etter oppdagelsen av tapet.

Hva du skal gjøre hvis arbeidskraft går tapt
Hva du skal gjøre hvis arbeidskraft går tapt

Tenk på hvis feil og under hvilke omstendigheter boka gikk tapt. Hvis det forsvant i perioden da du var offisielt ansatt, betyr det at det skjedde på grunn av feil fra arbeidsgiveren. Merk: selv om en ansatt i HR-avdelingen ga deg den i hendene dine, og du mistet den, vil arbeidsgiveren fremdeles ha skylden. Faktum er at mens en person jobber i en organisasjon, kan han bare få en sertifisert kopi av boka, men ikke selve arbeidsboken. I dette tilfellet faller alt bryet med å gjenopprette dokumentet på arbeidsgiveren.

Hvis arbeidsgiveren avskjediger en ansatt, men samtidig nekter å utstede arbeidsboken eller treffe tiltak for å gjenopprette den, må du snarest gå til retten. Den russiske føderasjonens arbeidskode foreskriver en bot for hver dag arbeidsgiveren oppbevarer arbeidsboken til en oppsagt arbeidstaker.

Hvis du selv har mistet arbeidsboken din, kan du raskt begynne å gjenopprette den. Kontakt den siste organisasjonen der du offisielt jobbet og be om en ny arbeidskraft. Du må skrive en søknad, og innen 15 dager etter at du har sendt den inn, må den tidligere arbeidsgiveren utstede en ny arbeidsbok.

I tilfelle organisasjonen der du jobbet før ikke lenger eksisterer, må du omgå alle tidligere arbeidsgivere selv med en forespørsel om å utstede deg en skriftlig bekreftelse på arbeidserfaringen. Så besøk statsarkivet. Der vil du få dokumenter som bekrefter din arbeidserfaring i allerede avviklede organisasjoner.

Du kan også kontakte Pensjonskassen. Hver arbeidsgiver som offisielt ansetter en ansatt, registrerer en ansettelseskontrakt hos ham. Dermed kan du få all informasjon du trenger gratis 10 dager etter at du har sendt en søknad til pensjonskassen og gjenopprette arbeidsboken din.

Anbefalt: