Hvordan Fylle Ut En Inntekts- Og Utgiftsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fylle Ut En Inntekts- Og Utgiftsbok
Hvordan Fylle Ut En Inntekts- Og Utgiftsbok

Video: Hvordan Fylle Ut En Inntekts- Og Utgiftsbok

Video: Hvordan Fylle Ut En Inntekts- Og Utgiftsbok
Video: Fylle ut Næringsoppgave 1 2024, April
Anonim

Hver bedrift (og siden 6. oktober 2006 gjelder dette for enkelte gründere) må føre en inntekts- og utgiftsbok for regnskapsformer av arbeidsbøker og innlegg i dem. Skjemaet ble godkjent ved et dekret fra Arbeidsdepartementet. Utfylling av boken må utføres av den ansvarlige personen som har denne plikten beskrevet i stillingsbeskrivelsen.

Hvordan fylle ut en inntekts- og utsbok
Hvordan fylle ut en inntekts- og utsbok

Nødvendig

  • - skjemaet for inntekts- og utgiftsboken for regnskapsføring av arbeidsbøker;
  • - dokumenter fra foretaket;
  • - bemanningsbord;
  • - dokumenter om mottak / forbruk av arbeidsbøker;
  • - former for arbeidsbøker og innsatser i dem.

Bruksanvisning

Trinn 1

På tittelsiden til inntekts- og utgiftsboken, angi navnet på selskapet ditt i samsvar med charteret, det andre konstituerende dokumentet.

Steg 2

På bokens andre side skriver du inn personopplysningene til den ansatte som er ansvarlig for vedlikeholdet, oppnevnt etter lederens rekkefølge (nummeret og datoen for det administrative dokumentet er angitt), stillingen han har. Som regel er en regnskapsfører ansvarlig for å fylle ut inntekts- og utgiftsboken. Perioden den ansatte vedlikeholder dette dokumentet er skrevet på samme side. Tross alt er det nødvendig å fylle den til den ender.

Trinn 3

Den tredje siden i boka består av tolv tellinger. I den første kolonnen skriver du inn registreringsnummeret til den utstedte arbeidsboken, som er tildelt skjemaene og setter inn i den.

Trinn 4

De neste tre kolonnene er utformet for å angi datoen for mottak / forbruk av arbeidsbøker og innlegg i dem. Spesifiser dato, måned og år med arabiske tall.

Trinn 5

I den femte kolonnen skriver du inn navnet på motparten som skjemaene for arbeidsbøker og innlegg i dem mottas fra. Det bør tas i betraktning at de må kjøpes fra offisielle distributører, slik at det i fremtiden ikke vil være noen problemer. Noen ganger hender det også at serien og nummeret til arbeidsboken ikke eksisterer. Dette kan oppdages ved beregning av en ansattes pensjon i et pensjonskasse. Da blir boka og oppføringene i den ugyldiggjort, og det er ganske vanskelig å bevise det motsatte for den ansatte.

Trinn 6

Skriv nummeret og datoen på dokumentet i den sjette kolonnen, som er grunnlaget for å skaffe former for arbeidsbøker og innlegg i dem. Angi navnet.

Trinn 7

Hvis du har kjøpt arbeidsbøker, angir du serien og numrene i den syvende kolonnen. Hvis det er mottak av innsatser i den, skriv inn detaljene i den åttende kolonnen. Skriv inn kjøpesummen i den niende kolonnen.

Trinn 8

Hvis du trenger å registrere forbruket av arbeidsbokskjemaer, skriv inn serien og nummeret i den tiende kolonnen. Hvis det er salg av bøker, så oppgi detaljene i den ellevte kolonnen. Skriv dokumentmengden i den tolvte kolonnen.

Anbefalt: